Thursday, 2018-04-26, 3:36 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Section categories
My articles [25]

Our poll
Rate my site
Total of answers: 227

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Main » Articles » My articles

Algele din acvariu
Tipurile de agele din acvariu   Spirogyra ( matase de apa ) , are o culoare verde cu ramificati filamentoase . Nu apare in ape poluate , se dezvolta in apa eutrofica (apa bogata in substante nutritive , co2 si lumina puternica ) cu o crestere rapida .
 Cauze ale aparitiei : filtru murdar rezultand o circulatie a apei reduse , cresterea amoniacului , lumina puternica in acvariu , pesti sau nevertebrate decedate, exces de nutrienti.
  Remedi : indepartarea manuala , schimburi dese de apa , filtrele mentinute la un randament maxim , supliment de nutrient Easy Carbo .

  Cladophora , este o alga verde filamentoasa care are forma unui muschi , ramificatiile sunt puternice si foarte subtiri . Se dezvolta pe pietre , lemn sau plante .
  Remedi : indepartare manuala , dozare cu co2 si o circulatie a apei mai buna, pentru a mixa nutrientii in apa acvariului .

 Black-Beard Algae (BBA), o gasim pe marginile frunzelor , zone ale acvariului in care sunt curenti puternici , cu o crestere lenta sub forma de smocuri .
  Cauze ale aparitiei : nivel instabil de co2 , lumina puternica sau prea putina lumina .
  Remedi : mentinerea de co2 la 30 ppm , nitratilor la 15 ppm si fosfatilor la 0.5 ppm , folosirea de Easy Carbo 1 ml/50 litri in fiecare zi pentru o saptamana . In timpul tratamentului algele scimba culoarea violet / roz pana cand dispar . Un ajutor in combaterea lor este folosirea de pesti Siamese Algae Eater (SAE) .

 Green Dust Algae (GDA) , sunt alge verzi care le gasim pe sticla acvariilor pe interior . Au un aspect prafuit , verde neuniform iar in cazuri severe pot acoperi geamurile complect . 
 Cauze ale aparitiei : lumina puternica .
 Remedi : Nu curatati sticla , nu ajuta la nimic aceasta operatie . Lasati alga sa creasca pentru maxim 20 de zile . Stiu, ca acvariul capata un aspect urat dar este cea mai buna solutie . In acesta perioda , alga incepe sa cada de pe sticla singura , este recomandat ca bucatile sa fie scoase din acvariu .

  Green water (apa verde ) , este o alga care are o viata de 10-14 zile .
 Cauze ale aparitiei: apare cand nitratii si fosfatii sunt amestecati cu amoniac/amoniu si au valori mari in acvariu , tulburari ale substratului .
 Remedi : sunt cateva metode pentru a scapa de apa verde , black-out inseamna acoperirea acvariului pentru 3-4 zile , fara lumina , algele mor si se vor descompune , polueaza apa din acvariu , necesita schimburi de apa ; filter de diatomee , elimina algele si nu lasa sa se descompuna in acvariu , filtru se blocheaza , trebuie curatat si repornit , intervalul de curatare a apei de alga ,este de la cateva minute la cateva ore ; sterilizator UV ; daphnia(pureci de balta ) se adauga in acvarii , asigurativa ca nu introduceti alti paraziti , recomandat sa nu fie pesti in acvariu .

  Green Spot Algae , este o alga care iubeste lumina puternica , formeaza pete verzi pe sticla si plante , cu o crestere lenta .
 Cauze ale aparitiei : nivelul de co2 si fosfati(PO4) este mic .
  Remedi : se foloseste o lama de ras pentru acvariile din sticla , pentru acvariu cu geam acrilic nu este recomandat , geamul se zgarie ; melcul Neritina Zebra este foarte eficient ; un nivel de co2 stabil .

  Staghorn algae , de culoare gri-verde , lungi , cu aspect de ramuri , nu se extinde rapid in acvariu .
 Cauze ale aparitiei : nivel mare de amoniac/amoniu , nivel scazut de co2 .
 Remedi : folosirea de pesti Siamese Algae Eater (SAE) , control al nutrientilor , un nivel de co2 la 30 ppm , Amano shrimp (Caridina multidentata) un mic ajutor dar nu va bazati foarte mult pe ei .

Thread algae (alge fir) , creste pe marginea frunzelor , pana la 25-30 cm .
 Cauze ale aparitiei : excesul de fier (Fe) , care-l folosesc din apa acvariului .
 Remedi : se folosesc pesti (SAE) si creveti (Caridina japonica)

  Green Beard Algae , formeaza un covor verde pe decorul din lemn si pietre , care se gasesc cat mai aproape de sursa de lumina . Este moale si alunecoasa , se mai gasesc pe frunzele plantelor care au o crestere lenta . Ajung la maxim 2-3 cm cu o crestere rapida .
 Cauze ale aparitiei: folosirea iluminatului mai mult de 12 h/ zi , nivel de co2 si no3 scazut .
 Remedi : folosirea de Neritina sp Zebra , Siamese Algae Eater (SAE) , co2 la un nivel de 30 ppm si nitratii la 15 ppm .

  Hair algae (alge par) , are forma ca firul de par , gri-verde , o crestere lenta , se gaseste pe substrat (pietris) , decor din lemn si plante cu crestere lenta , ajunge la 4 cm si mai mult .
 Remedi : se elimina mecanic , un supliment alimentar pentru pestii vivipari , SAE ,melci si creveti .
Category: My articles | Added by: claudiu (2012-05-23) | Author: Chitu Claudiu , Mangalia
Views: 6253 | Comments: 2 | Tags: algele in acvaristica, tipuri de alge, alge brune, spyrogira, alge verzi, cladophora | Rating: 4.0/1
Total comments: 2
1  
Bun articol!
As vrea sa mai adaug la:
Staghorn algae - substrat / filtru colmatat. Recomandat aspirare in profunzime a substratului si schimbarea buretelui si vatei pervol din filtru

2  
Multumesc pentru apreciere ,Mandrk !!!
biggrin

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Shopping Cart
Your shopping cart is empty

Search

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2018
Website builderuCoz