Thursday, 2025-01-02, 4:56 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: myraghi, claudiu  
Cateva sfaturi pentru cresterea crevetilor
claudiuDate: Sunday, 2011-12-25, 0:22 AM | Message # 1
Lieutenant general
Group: Moderators
Messages: 540
Awards: 7
Reputation: 1
Status: Offline
Crevetii sunt nevertebratele cele mai interesante si utile din acvariile noastre . Sincer , eu i-am indragit de prima data cand am vazut intr-un acvariu cateva exeplare de Red Cherry si am ramas cu o slabiciune pentru aceste vietuitoare .
Sper cu acest articol sa va incit interesul . Ei pot inlocui cu succes specii de pesti consumatori de alge , pot fi tinuti impreuna cu pestii dar este recomandat sa se evite combinatia cu pestii din fam. anabantidae ,fam. cichlidae , barbus... si vivipari de talie mai mare , acestia din urma o pot face din curiozitate . Este important sa se asigure cat mai multe ascunzatori , in special in perioada de naparlire pentru a-si proteja corpul fragil.
NAPARLIREA
Este un proces normal la creveti, au un schelet extern asa numit exoschelet. Acesta este inlocuit regulat de unul nou. Exoscheletul se intareste prin depunerea de minerale , cum ar fi calciul . Membrele ranite sau amputate pot fi regenerate
prin naparlire . Daca gasiti in acvariu una sau mai multe carapace transparent-albicioase sa nu le scoateti , crevetii le vor consuma cu placere .
HRANIREA
Crevetii sunt vietuitoare omnivore , consuma atat hrana vegetala cat si animala . Este recomandat sa le oferim hrana foarte variata , granule si fulgi cu un procent mare de Spirulina , ocazional bucati de legume fierte (castravete , dovlecel , morcovi ) feli foarte subtiri si frunze (stejar , castan , arin ) . Eu le ofer bucati mici de peste proaspat , dupa 24 h , daca nu au fost consumate in totalitate se scot din acvariu pentru a nu strica apa .
PLANTELE
Nu este recomandat sa se faca amenajari fara plante . Ele descompun poluantii care asigura un echilibru in biotop . O concentratie prea mare de nitrati in apa duce la cresterea exagerata a algelor si este daunatoare pentru creveti . Plantele furnizeaza in timpul zilei o mare parte din oxigenul vital vietuitoarelor din acvariu . Crevetii juvenili vor gasi in plante ascunzatori, microorganisme o foarte buna sursa de hrana . Plantele des folosite sunt :Vallisneria Americana , Cladophora Aegagrophila , Echinodorus si Java moss sau Christmass Moss o planta foarte apreciata de creveti .
ACVARIUL
NU se pozitioneaza in lumina solara direct , stimuleaza cresterea algelor . Amenajarea cat mai natural si intretinerea este mai usoara decat pare la prima vedere . Un acvariu pentru creveti se poate amenaja conform habitatului natural , paraie sau rauri mici . Volumul acvariului sa fie minim de 25 litri .
FILTRU
Are un rol foarte important in acvariile cu creveti . Purifica apa , oxigeneaza la fel apele repezi care constitue habitatul natural , oxigenul fiind important pentru naparlire si reproducere . Creeaza un curent constant de apa care imita un rau sau parau . Pentru a evita patrunderea crevetilor juvenili in mediile filtrante se foloseste plesa tip tantar sau ciorap fin de dama , obturand fantele filtrului .
Crevetii sunt sensibili la poluarea chimica a apei decat multe specii de pesti . Concentratiile mari de nitrati , provoaca probleme in timpul naparliri . Se recomanda schimbarea saptamanala a 20-35 % din apa acvariului .
ATENTIE cand faceti schimbul partial de apa , nu introduceti apa cu concentratie mare de Cupru , Plumb , Zinc si Clor agresiv , rezultatul sigur va fi fatal pentru creveti .


Trebuie sa ne purtam fiecare bataliile noastre.
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2025
Website builderuCoz