Monday, 2024-12-30, 6:56 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: myraghi, claudiu  
Fertilizantii si algele
claudiuDate: Tuesday, 2012-03-20, 2:35 PM | Message # 1
Lieutenant general
Group: Moderators
Messages: 540
Awards: 7
Reputation: 1
Status: Offline
Algele sunt o problema majora si de estetica in acvariile noastre , indiferent daca este plantat sau steril ,sunt mari mancatoare de nutreturi , cu o forma de viata mai simpla decat a plantele , profita din plin de un sistem dezechilibrat .

Chiar si intr-un acvariu echilibrat este posibil sa fie alge . Plantele si algele au nevoie de fertilizanti pentru a creste . Un dezechilibru intre lumina , co2 , macro si micro elemente sunt principala cauza care duc la aparitia si cresterea algelor . Atunci cand unul dintre aceste elemente este redus , plantele vor incetini metabolismul si apar probleme ex. frunze galbene , gauri . Plantele au nevoie de mai mult fertilizant decat algele pentru a se dezvolta , la o explozie de alge in acvariu nu reduceti fertilizantii !!! Cantitatea de fertilizanti trebuie modificata in functie de numarul plantelor din acvariu , adaugarea fertilizantilor in doze mici si intervale mici de timp este foarte avantajoasa , se vor respecta dozajele de pe eticheta produsului , se folosesc doar preparatele special pentru plantele de apa (acvaristica). Plantele cresc si se dezvolta numai daca vor face fotosinteza ,se folosesc de nutrienti prin frunze si radacini . In cazul in care plantele nu cresc , pot fi acoperite de alge .Cand un acvariu este nou startat , schimburile de apa trebuie sa fie dese si necesare . Elementele nutritive sunt : azot ,fosfor , potasiu , calciu , magneziu , fier , carbon , hidrogen , oxigen .
Cateva avantaje : Elementele nutritive sunt tinute in apa sub forma de ioni , asimilati de plante ; Inbunatateste calitatea apei , compenseaza lipsa nutrientilor naturali ; Ajuta cresterea plantelor cu conditii diferite intre ele .

Astept parerile voastre si complectarile ………..


Trebuie sa ne purtam fiecare bataliile noastre.

Message edited by claudiu - Wednesday, 2012-03-21, 8:07 AM
 
claudiuDate: Thursday, 2012-03-22, 5:12 PM | Message # 2
Lieutenant general
Group: Moderators
Messages: 540
Awards: 7
Reputation: 1
Status: Offline
Acvaristica nu poate reusi fara fertilizanti . Sunt solutii concentrate de macroelemente si microelemente , se adauga in apa pentru cresterea plantelor .
Microelementele sunt : Cupru (Cu) , Borul (B) , Manganul (Mn) , Zincul (Zn) , Fier (Fe) , Nichel (Ni) , Clorul (Cl) .
Macroelemente sunt : Carbonul "C", Oxigenul "O" , Hidrogenul "H" , Azotul "N" , Fosforul "P" , Potasiul "K" .
Fertilizarea se va face dupa o analiza a apei din acvariu , nu folositi lampa cu UV pentru a nu oxida nutrienti introdusi in apa.


Trebuie sa ne purtam fiecare bataliile noastre.

Message edited by claudiu - Thursday, 2012-03-22, 9:58 PM
 
MandrkDate: Saturday, 2012-04-07, 2:50 PM | Message # 3
Lieutenant
Group: Checked
Messages: 65
Awards: 3
Reputation: 1
Status: Offline
Fertilizarea are ca scop adaugarea de nutrienti in cazul acvariilor plantate, unde acestea se consuma din abundenta
Dupa o masurare a Nitratilor NO3 in acvariu cand acestia se apropie de 0ppm trebuie inceputa fertilizarea.

Daca acvariul este foarte populat cu pesti fertilizarea MACRO aproape ca nu este necesara dimpotriva face rau.
De aceea in acvariu trebuie un echilibru pentru a nu avea excese.
N-P-K(Azot-Fosfor-Potasiu) sunt Macroelemente(Nitrati) si apar din cisclul Azotului. Un bazin bine ciclat va transforma si cea mai mic urma de dejectie, amoniac, nitrit in Macroelement NO3.

Apoi intervin Microelementele si aici unul extrem de important Fe
Fierul este foarte necesar deoarece el raspunde de fixarea clorofilei in frunze care permite metabolismul plantei. ( schimb de gaze, asimilare elemente)
As asemana Fe cu acidul gastric la oameni. Degeaba ai un stomac plin cu detoate daca nu ai si ceva care sa ajute la digerare.
Clorofila (indirect Fe) asta fac. Deci daca macroelemente adaugam punand cate 5 sau 6 bile la radacina, microelemente(ex: Easy Profito, Trace Mix, Solutii dedicate Dennerle, JBL, Sera) ne ajuta cu Microelementele.

Acvaristica nu este grea , este ca scoale de soferi . Daca tii cont de cateva detalii merge inainte..

Si am mai observat ceva de-a lungul timpului. Cand gresesti ceva in fertilizare si adaugi prea multe elemente fara sa masori este suficient in urmatoarele 2 saptamani sa faci schimburi de apa dese de 10% la 2 sau 3 zile si in 2 saptamani ai acvariu back echilibrat.

Ia incercati!
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz