Friday, 2024-03-29, 8:15 AM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: myraghi, claudiu  
Forum » Acvaristica generala » Apa acvariu. Proprietati, filtrare, conditionare. » Efectul Pearling
Efectul Pearling
claudiuDate: Friday, 2012-03-09, 5:54 PM | Message # 1
Lieutenant general
Group: Moderators
Messages: 540
Awards: 7
Reputation: 1
Status: Offline
Pearling-ul este efectul frumos de bule mici de oxigen formate pe frunze , apare atunci cand apa este saturata cu oxigen şi oxigenul produs de plante face un balon care pluteste spre suprafata . Acest lucru se întampla la momente diferite, în functie de rata de crestere si nivelul de oxigen din timpul nopţi . De regula se produce mai mult spre sfarsitul perioadei de iluminat sau cel puţin în a doua jumătate. Cand nu apare fenomenul de pearling , nu înseamnă ca CO2 nu este utilizat sau plantele nu fac fotosinteza, nivelul de O2 nu ajunge la un punct de saturatie în apă. Dacă doriţi ca plantele sa faca acest
efect frumos de pearling trebuie sa respectati cateva reguli de aur : Acvariul foarte bine iluminat , mai mult de 0.7W/litru .
Menţine stabil CO2 în jurul valori de 30 ppm . Folositi îngrasaminte macro şi microelemente.

Astept parerile voastre colegilor !!!


Trebuie sa ne purtam fiecare bataliile noastre.

Message edited by claudiu - Friday, 2012-03-09, 6:16 PM
 
claudiuDate: Sunday, 2012-03-11, 1:18 PM | Message # 2
Lieutenant general
Group: Moderators
Messages: 540
Awards: 7
Reputation: 1
Status: Offline
Cateva poze efectului pearling in acvariu meu , scuzati claritatea pozelor !!!
Attachments: 3391945.jpg (89.8 Kb) · 0717943.jpg (95.7 Kb) · 9950035.jpg (91.2 Kb)


Trebuie sa ne purtam fiecare bataliile noastre.
 
lupcosminDate: Friday, 2012-09-28, 9:21 PM | Message # 3
Lieutenant
Group: Friends
Messages: 31
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Pearlingul este materializarea fenomenului de fotosinteza, in cadrul caruia plantele consuma CO2 si elibereaza O2. Fenomenul se observa intr-un acvariu foarte bine echilibrat, intr-o apa limpede, a carei parametri sint foarte aproape de ideal, in situatia in care aditia de CO2 si iluminarea sint la un nivel optim.
Fenomenul este observabil cu usurinta, in cazul plantelor cu tesut (frunze) fin, care nu atinge densitate mare: Elodea, Vallisneria, Egeria, Rotala, Hydrocotyle, etc. Daca se va taia o frunza sau tulpina la astfel de plante, se pot observa usor bulele de oxigen. In cazul plantelor cu tesut dens, puternic (Echinodorus, Anubias, Cryptocoryne, Eichhornia, Hygrophila, unele varietati de Ludwigia, etc., fenomenul este aproape imposibil de observat.
A nu se confunda cu ce se intimpla dupa schimbul de apa, cind in acvariu, pina si peretii de sticla si decorul "perleaza" fals, bulele respective fiind de fapt aerul rezultat din agitatia si amestecul apei. Nu putini acvaristi prezinta acest fenomen drept pearling, cu rea intentie, pentru a se lauda nemeritat!
In mare ,Co2 si lumina multa reprezinta calea cea mai "desavarsita" de a atinge acel pearilng mult cautat,dar intradevar asta nu denota un bun mers in evolutia plantelor, si nu de putine ori vedem frunze roase,sau intregi dar desprinse,fapt cert ca inpingerea din spate a luminii si co2-ului ,a secat planta de alti nutrienti necesari care fie nu se gasesc fie sunt in conflict.Totodata ar trebui sa avem perioada de iluminare cu randamentul cel mai mare,minim 4 ore pentru a inlesni acest proces de fotosinteza,astfel inpartirile zilei de iluminare ar trebui sa aibe grija de acest mic detaliu,ideal 5h de intensitate maxima,restul timpului in trepte,total iluminare zi maxim 10 ore,altfel obosim plantele,sigur se poate si mai mult dar cu riscuri...Sa nu uitam temperatura,are si ea un rol important,respectiv odata cu cresterea temperaturi apare o accelerare in metabolimul plantei,astfel incepe sa consume haotic elemente,unele ajung sa se stocheze nefiresc in compartimentele plantei,altele inping spre evolutii rapide si nefiresti ,finalul de cele mai multe ori nefiind cel preconiozat
 
Forum » Acvaristica generala » Apa acvariu. Proprietati, filtrare, conditionare. » Efectul Pearling
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz