Tuesday, 2024-03-19, 8:49 AM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Barbus tetrazona (Tetrazona)

 

Barbus Tetrazona Barbus Tetrazona Barbus Tetrazona Barbus Tetrazona Barbus Tetrazona      


 

 

 

 

 


 

Origine:   peninsula Malawy , Sumatra, Borneo, Tailanda si in multe alte parti ale Asiei.


Sinonims:   Tetrazona, Barbus de Sumatra, Sumatranus, Mreana Tigru


Familia:  Ciprinidae         Genul: Barbus ( Puntius, Capoeta )


PH:  6.0-8.0        Duritate: 5-19 dGH          Temp: 25 - 27C

Marime: 7cm       Durata  de viata: 6 ani


Descriere
In forma nativa este argintiu spre maroniu galbui, cu patru dungiverticale negre si inotatoare rosii. Varianta verde are aceiasi marime , dar corpul este verzui.
 In mediu natural traieste in climat tropical, in ape curate sau tulburi, putin adanci, cu curenti moderati.  A fost descoperit si-n lacuri mlastinoase, ceea ce sugereaza o toleranta mare la fluctuatiile calitatii apei.

Comportament
 In acvariu sant pesti foarte activi si jucausi, fiind tinuti in grupuri de 5 sau mai multi. In numar mai mic de obicei devin agresivi si ciupesc aripioarele celorlalte specii. Dac sant doar doi, cel mai probabil unul il va fugarii tot timpul pe celalalt. Nu se recomanda tinerea lor impreuna cu pesti pasnici si lenti ca betta, gourammi sau carasi aurii. Totusi daca sant tinuti in grupuri mai mari de 5, tind sa se alerge unii pe alti si sa lase in pace celelalte specii.
  O specie cu care se potrivesc foarte bine, este Chrombotia Macracanthus din fam. Cobitidae, care ai va invata comportamentul si apoi se vor imita unii pe alti.
  Ocupa in general nivelul de mijloc al agvariului, care trebuie sa fie bine plantat pe 2 treimi si bine iluminat. 
  Sant omnivori, consumand cu placera atat hrana uscata, cat si hrana vie.

Reprodducere
  Ajunge la maturitate sexuala la aprox. 6 – 7 luni si o lungime corporala de 2 – 3 cm.
  Femela este mai mare, cu pantecul rotunjit, cu inotatoarea dorsala neagra, in timp ce masculul, mai suplu, are botul rosu si o linie distincta rosie pe inotatoarea dorsala.
 Depunerea are loc dimineata devreme, cateva sute de icre fiind presarate pe plante, numarul acestora putind varia de la 300 la femelele tinere, la 500 la cele mai varstnice. In conditi normale, o femela poate depune o data la doua saptamani.
  Odata depunerea terminata, acestia vor devora toate icrele pe care le vor gasi.
  Pentru o reproducere controlata, se recomanda folosirea unui acvariu de 10-15L , prevazut cu o rama de sarma ( cupru sau izolata ), pe care se intinde o plasa destul de marunta incat adultii sa nu poata trece prin ea, care se va aseza la 2 cm de fundul acvariului.
  Apa va fi preparata jumatate din apa de robinet, statuta cel putin 24 de ore si jumatate apa de ploaie sau distilata. Dupa amestecare se pornesc aeratorul si filtrul si se mai lasa 24 de ore.
  Femela se introduce seara, iar masculul dimineata. Dupa o repriza tumultoasa de curtare, perechea se ascunde in tufa de plante, unde femela depune 15 – 20 de icre, pe care masculul le fecundeaza imediat.
 Dupa o scurta pauza ciclul se reia, pana la sunt expulzate toate cele 300-500 de icre, proces care poate dura cateva ore. Dupa depunere perechile se scot.Temperatura la depunere este de 25C, iar pana la ecloziune 22-24C. Icrele eclozeaza dupa 24-30 ore, larvele ramanand atarnate de geamuri inca 5-6 zile, dupa care alevinii incep sa inoate liber si putem sa-I hranim.
  Hranirea se va face cu nauplii de Artemia, microviermi sau galbenus de ou fiert tare. Galbenusul se va da strecurat prin ciorap de dama, in cantitati foarte mici, dar cat mai des.
  Perechile care au depus, vor depune din nou dupa aprox. 30 de zile, formandu-se astfel un ciclu regulat, pe care va trebui sa-l respectam cu atentie. Nerespectarea lui poate duce la acumularea icrelor in abdomenul femelei, si formarea unui dop care in final va duce la pierderea femelei.


 



 


Search

Calendar
«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz