Tuesday, 2024-03-19, 12:47 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Creveti Crystal Red

Caridina Cristal Red Caridina Cristal Red Caridina Cristal Red Caridina Cristal Red Caridina Cristal Red

 

   Denumirea stintifica a acestei specii de creveti este Caridina, si este cunoscuta sub numele de Cristal Red (rosu de cristal) sau Red Bee (albina rosie). 

  Dimensiuni 2,5-3 cm , femelele fiind ceva mai mari.

  Este o specie non agresiva, putind fi tinuti in acvariu inpreuna cu orice alte specii de pesti care nu ai ataca.

  Culoarea acestora este influentata de factorii de mediu , carora trebuie sa l-i se acorde o atentie deosebita. Astfel temperatura (23-24 gr.C), duritatea apei( gH intre 6-8, bine mineralizata, acestia avand nevoie de minerale, pentru a-si crea noul exoschelet dupa naparlire),  PH intre 6.5-6.8, iar amoniacul la caresant foarte sensibili, cat mai aproape de 0.

   Este recomandat un substrat inchis la culoare, pentru a le accentua prin contrast culorile, bine plantat, pentru a le oferi un mediu cat mai apropiat de cel natural,bogat in ascunzisuri si o calitate mai buna a apei.  De asemenea algele care cresc pe plante, constituie o sursa importanta de hrana pentru creveti.

Hrana.

  Este recomandat sa li se ofere crevetilor o hrana cat mai variata, desi hrana de baza ramane cea vegetala. Hrana, dedicata lor poate fi achizitionata din comert, dar se va verifica sa nu contina cupru ( care le este fatal ) sau raci, dar se pot administra si legume fierte pana la inmuiere (morcovi, salata, dovlecel etc.). Acestea nu trebuie lasate in acvariumai mult de 2-3 ore, pentru a nudegrada apa.

Reproducere.

  Diferenta intre sexe este greu de facut inainte de a ajunge la maturitate. Odata ajunsi la maturitate, sexarea se poate face usor, dupa dimensiunea mai mare si abdomenul mai rotunjit, la femele.Reproducerea este relativ usoara, daca se respecta conditiile impuse pentru apa. Sub abdomenul femelelor vor aparea ouale de culoare maro, din acestea o data la 1-2 luni iesind puii, care vor aveaaceleasi caracteristici ca si parintii lor. Astfel putem face inca de la inceput o selectie a acestora. Acestia vor fi activi si vor incerca sa se ascunda, inca de la inceput si pot sfarsi prin a fi atrasi in filtru. Se recomanda filtrul clasic cu burete.

Search

Calendar
«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz