Tuesday, 2024-03-19, 12:55 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Creveti Black Tiger 

Caridina Cantonensis Black Tiger Caridina Cantonensis Black Tiger Caridina Cantonensis Black Tiger Caridina Cantonensis Black Tiger Caridina Cantonensis Black Tiger

 

Denumire : Caridina Cantonensis sp. Black Tiger.       Dimensiuni : 2 - 3.5 cm.     PH : 7 - 7.4    Temp. : 22 - 26 C     

  Acest crevete este o variatie obtinuta din varianta originala Tiger , prin selectii repetate a indivizilor cu dungile negre tot mai late, pana cand s-a obtinut inpreunarea acestora, rezultand un corp negru complect. Exista cateva grade ale acestei specii, gradul fiind cu atat mai ridicat, cu cat dungile negre acopera o parte mai mare a corpului. Desi o specie nou aparuta,  si-au  dobandit repede popularitatea in randul acvaristilor. Exista variatii cu ochii negri si cu ochii portocalii.   Dezavantajul selectiei artificiale, se face insa simtit, prin slabirea genelor, acestia fiind sensibili la boli si la conditiile neprielnice ale apei.

   Habitat

  Crevetii Black Tiger, datorita naturii lor fragile, se vor introduce in acvariul bine plantat, doar dupa ce apa este matura microbiologic si cu parametrii stabili. Trebuie asigurata o calitate ridicata a apei, printr-o filtrare adegvata, iar schimbul partial trebuie facut regulat.  Sant vietati pasnice si sociabile.

   Hranire

 Hranirea crevetilor Black Tiger, este oarecum diferita de a celorlalte specii, datorita faptului ca se hranesc cu resturi si hoituri. Trebue hraniti cu portii mici, atat cat pot consuma la o masa, sau resturile vor tebui indepartate. Se recomanda infometarea lor la interval de cateva zile, timp de 24 de ore, pentru asi curata sistemul digestiv. Vor accepta si hrana pe baza de alge sau fulgi, daca au in compozitie si viermi de sange.

  Reproducere

 Dimorfismul sexual este cel uzual, femela fiind mai mare, cu abdomenul bombat, la mascul acesta fiind drept. Inmultirea este considerata dificila, deoarece puii trec prin stadiul larvar, in care sant dificil de  hranit si intretinut. Numarul de urmasi obtinut de la o femela adulta este foarte redus, ca urmare si pretul la care pot fi gasiti, este destul de ridicat.  

  

Search

Calendar
«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz