Tuesday, 2024-03-19, 8:04 AM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Botia Macracanthus Botia macracanthus Botia macracanthus Botia macracanthus

Botia macracanthus

 

 

 


 

Botia macracanthus

Origine: Borneo, Sumatra, Indonezia

Denumire stintifica:  Chromobotia macracanthus

Sinonims: Crown loach, Clown botia, Tiger botia, Himenophysa macracanthus, Cobitis macracanthus

PH:  6 - 7.5      Temp:  24 - 30C

Marime:  Pana la 30Cm in mediu natural,  20 Cm in acvariu

   Descriere si ingrijire

 Denumirea Chromobotia, deriva din grecescul chromo ( culoare ) si cuvantul asiatic botia ( razboinic ).    Botia macracanthus, prefera un substrat nisipos, bine plantat, prevazut cu multe ascunzisuri. Este recomandata o filtrare intensa, cu un curent de apa puternic, in care le place sa inoate si o iluminare moderata. Ca si alte specii de botia, acesti pesti sunt sensibili la poluarea apei si nu se adapteaza usor schimbarilor bruste in parametrii apei, iar schimbarile partiale de apa sunt strict necesare. Sunt mult mai activi noaptea si dimineata. Sunt toleranti fata de ceilalti colocatari din acvariu.     Capul este relativ masiv, iar gura cu buze carnoase, orientata in jos, este prevazuta cu patru perechi de mustati. Poate scoate sunete asemanatoare unor pocnituri,atunci cand este fericit sau furios.

 Botia macracanthus, are un ghimpe , ascuns intr-o cavitate, sub ochi, care este folosit ca arma de autoaparare. Nu este veninos, dar poate provoca o rana dureroasa.

 Se simte bine in compania altor specii de pesti pasnici, iar daca sunt singuri in acvariu, devin speriosi si vor sta mai mult ascunsi. De asemanea, vor urmarii comportamentul celorlalti pesi din acvariu si daca acestia se ascund, se vor ascunde si ei. Daca sunt mai multe exemplare, vor dormi inpreuna, intr-un ascunzis unde incap toti.  Provenind din rauri limpezi si repezi, au nevoie de un curent puternic de apa curata, provenind de la pompa de filtrare, in care le place sa inoate.

 Hranirea

 Botia nu refuza nici un fel de hrana. Trebuie avut insa grija, celelalte specii de pesti putand consuma hrana inainte ca aceasta sa ajunga pe fundul acvariului, unde botia se hranesc.

 Acest peste este renumit pentru controlul raspandirii exagerate, a melcilor in acvariu, consumand cu placere ouale si micutii melcisori din acvariu,

 Inmultirea

 Nu avem suficiente informatii despre inmultirea acestui peste in acvarii.


 


Search

Calendar
«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz