Thursday, 2018-04-26, 3:42 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Section categories
My articles [25]

Our poll
Rate my site
Total of answers: 227

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Main » Articles » My articles

Biofilmul apei
Bio-film in acvaristica .  Bio-film (biofilm) este un film subtire sau o pelicula pe suprafata apei din acvariu, cauzate de acumularea de proteine din deseuri organice. Acest bio-film da un aspect inestetic suprafetei apei si ingreuneaza schimbul de gaze.
 Se vede la suprafaţă dintr-un unghi , de la o sursă de lumină , veţi putea vedea reflectat o pelicula de ulei ca efect de curcubeu. . 
  Un fenomen normal pentru setup nou si de obicei dispare de la sine, dupa ce bacteriile incep sa-si faca treaba si apa acvariului se stabilizeaza.
 Alteori, bio-filmul apare si in acvarii vechi, stabilizate, dupa aditia de medicamente, conditioneri pentru apa si din cauza grasimilor din hrana pestilor. 
  Alte cauze sunt : masculul de Betta , Paradise sau Gourami , sunt pesti care fac cuib din spuma (suport al viitoarelor icre) ; mici particule de alimente neconsumate sau plante în descompunere se aduna la suprafata apei ; o filtrare mai putin eficienta .
 Remediu : asigurarea unui flux adecvat de apă la suprafaţă sau o aerare , pentru a sparge suprafaţa apei . O metoda ieftina, folosirea de prosoape de bumbac sau hartie.
 Prosopul se introduce sub pelicula pe o latura a acvariului, apoi prin ridicare este absorbita si indepartata pelicula de la suprafata. O metoda tehnica , folosirea de accesorii : skimmer-ul .
Category: My articles | Added by: claudiu (2012-05-22) | Author: Claudiu
Views: 800 | Comments: 1 | Tags: proprietatile apei, filtrare apa, acvaristica | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1  
Se monteaza in acvariu orizontal, sub nicvelul apei, un tub cu gauri mai mari pentru a evacua apa la suprafata nu in adancime.
Nu se pune tubul deasupra apei deoarece apare zgomotul puternic si se oxigeneaza prea tare apa iar CO2-ul este eliminat.

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Shopping Cart
Your shopping cart is empty

Search

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2018
Website builderuCoz