Thursday, 2018-04-26, 5:46 AM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Section categories
My articles [25]

Our poll
Rate my site
Total of answers: 227

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Main » Articles » My articles

Guppy folositi ca hrana vie

   Guppy crescuti ca hrana pentru pesti carnivori.

 

 

  Exemplarele de guppy cu calitati ornamentale inferioare, sunt vanduti in petshopuri ca hrana vie pentru pestii rapitori de acvariu.    

  Guppy sunt pesti foarte prolifici, cu fecunditate ridicata si o rata de crestere foarte rapida. La aceasta specie , doar masculii au valoare ornamentala si sunt putini cumparatori pentru femele, acestea devenind excesive ca numar.

  Chiar daca unii crescatori amatori sunt interesati in achizitionarea unor femele de calitate superioara, pentru a-si dezvolta propriile linii de guppy cu noi caracteristici, marii producatori ar putea sa piarda profit daca astfel de femele, ar ajunge in mainile amatorilor.     Inainte cu ceva ani, ei alegeau obtiunea de a le ucide, sau de a-si hranii proprii pesti carnivori, sau eliberarea lor in canalele raurilor.

  Odata cu dezvoltarea comertului cu cichlide si catfish, cerintele de hrana vie au crescut, deschizand noi oportunitati de afaceri pentru marii producatori. 

   Femele imature, au fost puse impreuna in numar mare, impreuna cu masculi ordinari, de calitate inferioara, in acvarii mari, si lasati sa se reproduca masiv.   Guppy fiind rezistenti la supraaglomerare si boli, pot fi crescuti in numar foarte mare  pe unitatea de volum.  Progeniturile rezultate, vor avea o coloratie inferioara si vor fi vanduti ca hrana vie.  

   De asemenea, in incercarile de a obtine exemplare cu caracteristici noi , superioare, nu toti pestii rezultati vor avea  calitatile dorite , rebuturile fiind scoase la vanzare ca hrana vie.

 

   Avantajele folosirii guppyilor ca hrana vie.

 

 Intretinerea guppyilor pentru hrana vie este foarte usoara. Singura cerinta, o reprezinta un acvariu sau recipient mare de crestere si o metoda de a separa micutii pui, pentru a fi crescuti separat, inainte de a fi mancati de parinti.   Hranirea periodica si schimbarea regulata a apei sunt singurele activitati necesare pentru cresterea puilor.

  Pestii de acvariu carnivori, prezinta cerinte ridicate pentru proteiene de origine animala, avand tractul intestinal foarte scurt.  Astfel hrana vie reprezinta principala lor sursa de hrana, ducand la o crestere obtima si sanatoasa. Spre deosebire de hranirea cu viermi sau alte vietuitoare inferioare, hranirea cu pesti vii scoate la iveala si spiritul de vinatori al pestilor carnivori.

 Este o metoda usoara, la indemana oricarui crescator, de a-si produce singur hrana vie cu costuri reduse.

  Dezavantajele folosirii guppyilor ca hrana vie.

 

 Exista o disputa reala in randul hobistilor, unii considerand ca aceasta reprezinta o tehnica cruda si inumana, atata vreme cat exista hrana vie alternativa.

 De cealalta parte a baricadei, acest argument este respins, avind ca argument cresterea vitelor , gainilor si a altor animale domestice, pentru hrana umana.

 Pericolul real al folosirii gupyilor ca hrana vie, il reprezinta faptul ca, de obicei acesti pesti sunt crescuti in recipiente supra aglomerate, in conditii precare, chinuiti si afectati de boli. Ca urmare pot transmite boli si paraziti, pestilor care ai consuma.

 Alt aspect ar fi, faptul ca acesti pesti fiind foarte ieftini, ar putea fi achizitionati de acvaristi incepatori, pentru a fi tinuti si inmultiti ca pesti de acvariu, ei avind de fapt o valoare ornamentala foarte scazuta.

  Va asteptam cu argumente pro si contra folosirii guppyilor ca hrana vie, precum si cu alte complectari aduse acestui articol.

   

Category: My articles | Added by: myraghi (2010-11-04) | Author: Radoane Mircea E W
Views: 4819 | Comments: 1 | Tags: guppy hrana vie, hrana vie, poeciclia reticulata, hrana pesti carnivori, guppy | Rating: 1.5/2
Total comments: 1
1  
Hi , How can we help you ?
Have a nice day.

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Shopping Cart
Your shopping cart is empty

Search

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2018
Website builderuCoz