Tuesday, 2021-04-20, 2:59 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Alternanthera reineckii

alternanthera reineckii alternanthera reineckii   alternanthera reineckii  

 

Familie :   Amaranthaceae

Provenienta :  America de sud

Inaltime :  30-50 cm

Latime :  10-15 cm

Necesar de lumina :    medie-puternica

Temperatura necesara :   17-28°C

Duritate tolerate :   1-20°dH

pH tolerat : 5-8

Viteza de crestere :   medie

Cerinte :   medii

 
 
  In acvaristica a fost introdusa sub numele de Telanthera osiris. Planta este raspandita in zona tropicala a Americii de Sud. Este o planta erbacee mica, care traieste in mlastini, avand doua forme: emersa (la care frunzele se intind la pamant), submersa (la care frunzele cresc in sus). Frunzele sunt in cruce late, lanceolate pana la eliptice, care se ingusteaza in zona in care ar trebui sa fie petiolul sau au un petiol foarte scurt. Au 4 cm lungime si 15 mm latime.   Partea de sus a frunzei este verde deschis pana la verde oliv, iar partea inferioara este verde deschis pana la roscat deschis.
  Aceasta planta are o varietate Alternanthera reineckii "lilacina" care creste pana la o lungime de 6 cm si o latime de 20 mm. Partea superioara a frunzei este verde oliv deschis sau verde roscat in care apar zone rosii, iar partea inferioara este de la rosu deschis pana la rosu inchis.         Pentru acvarii nu este inca o planta perfect adaptata avand nevoie de o perioada mai mare de adaptare si chiar si atunci creste foarte incet .
  Cultivarea ei in acvariu, poate fi dificila, avand nevoie de multa lumina, un substrat bogat in nutrienti si un nivel mai ridicat de CO2. Inmultirea se face prin butasi, desi poate fi facuta si prin seminte. Butasii, frunze separate de planta mama, pot fi lasate sa pluteasca in apa pana la aparitia radacinilor, dupa care vor fi plantate in substrat. Un nivel scazut de iluminare, va avea ca efect o crestere foarte inceata. Pentru o crestere rapida si sanatoasa, necesita adaugarea de nutrienti sub forma lichida.
  Ph recomandat : 6.2-7.1, duritatea : 4-12, temperatura :23-30C, substrat : pietris fin, Tip de crestere : inceata.
 Se recomanda pozitionarea ei in fundal, sau pe zona de mijloc a acvariului, oferind un contrast placut cu nuantele diferite de verde, ale celorlalte plante.
 

   La nivel mondial exista 170 de specii identificate în genul Alternanthera. Alternanthera reineckii, a fost adusa in Europa în 1965, de catre olandezi, sub numele de Telenthera osiris.. Aceasta plantacreste pe malurile râurilor care in sezonul ploios sunt inundate periodic. Christel Kasselmannidentifica cinci forme ale acestei plante, dintre ele, "roseafolia"   Alternanthera reineckii (de asemenea cunoscuta ca Alternanthera reineckii "Pink") este cel mai usor de crescut.

   Desi Alternanthera "rosaefolia" reineckii poate fi crescuta in conditii de luminozitate scazuta si fara aditie de CO2, aceasta nu va ajunge la potentialul maxim de dezvoltare. O luminoziatate medie si ridicata (0.5-1 W/litru), asociata cu aditia de CO2 vor face ca planta sa se dezvolte in conditii optime. In acvariile slab iluminare, frunzele inferioare vor suferi. Aceasta specie poate poate fi crescuta in apa cu duritate mare, insa prefera apa moale si acida.

   Spre deoasebire de alte plante rosii, Alternanthera reineckii 'rosaefolia', prefera un nivel ridicat de nitrati (NO3 peste 10 mg/l) si fostati (PO4 peste 0,5 mg/l). Pe langa fertilizarea din coloana de apa, o lumina puternica si un substrat fertil vor mari ritmul de creste si starea de santate a plantei.

   Aceasta planta stem se tunde periodic, partea superioara se planteaza din nou, pentru a obtine o tufa mai bogata. In locul sectionarii, vor aparea curand cativa lastari, planta devenind mai stufoasa.

  Culoarea purpurie a plantei este folosita pentru a obtine un contrast cu plantele verzi din acvariu, prin plasarea catorva exemplare in zona de fundal. Alternanthera reineckii 'rosaefolia' este foarte populara in acvariile olandeze si mai putin frecventa in stilul Nature. 

Search

Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz