Tuesday, 2021-05-18, 7:54 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Pogostemon helferi Pogostemon helferi Pogostemon helferi Pogostemon helferi Pogostemon helferi

Pogostemon helferi
Nume stintific:         Pogostemon helferi
 Nume comun:         Downoi
Dificultate:               Moderata
Suplimentare CO2: Moderata
Cerinte iluminare:   Medie
Pozitionare:              Prim plan
Rata de crestere:    Moderata
Genul:                        Pogostemon
Origine:                     Asia de sud-est
Tip radacina:            Bulb
Duritatea apei:        Medie (GH = 9-13 dH)
 
 
   Istoria plantei in acvaristica.
  Pogostemon helferi este un dintre cele mai minunate plante de prim plan, aflate la indemana pasionatilor de acvaristica. Frunzele distinctive de un verde crud, ondulate, formeaza o compozitie atractiva, in comparative cu alte plante din acvariu.
  Gasita initial in canalele navigabile de apa, din Tailanda si Myanmar, Pogostemon helferi, a fost prima data introdusa in acvaristica in anul 2006. In mediul natural creste amestecata cu vegetatia riverana, de-a lungul golfurilor, raurilor si deltelor. Cand aceasta planta acvatica a fost introdusa prima data in acvaristica, avea reputatia de planta greu de crescut si reprodus, insa pe masura ce pasiontii au invatat cate ceva despre aceasta planta, aceasta s-a schimbat in moderat spre usor. In Tailanda, este numita `Dao Noi`, ceea ce inseamna Mica stea. Acvaristii au preluat acest nume si de aceea acum, Pogostemon helferi, este cunoscuta ca Downoi.
 
   Caracteristici de crestere .
  Pogostemon helferi, este o planta cu tulpina, insa datorita distantei mici intre noduri se creaza imaginea unei tufe compacte. Planta va creste pna la 5 Cm inaltime in conditii de iluminat puternic, insa ceva mai inalta in conditii de iluminat moderat. Prefera un substrat fertil, lumina cel putin moderata si aport de CO2, pentru a se dezvolta corect. Rata de crestere este moderata. Pogostemon helferi va cotinua sa ramana scunda, chiar daca frunze laterale vor continua sa apara la fiacare doua saptamani si vor avea nevoie de inca 3 saptamani sa creasca. Frunzele ondulade ,verde crud, ating lungimea de 2.5 Cm.       -Ingalbenirea frunzelor este semn sigur de lipsa de Fier, sau lumina insuficienta. Este important a se taia planta crescuta excesiv, pentru a asigura un iluminat adecvat. Partea taiata se poate replanta.
 
 Inmultirea este usoara , prin replantarea tulpinilor laterale, direct in substrat, unde la adincime de 5 Cm, va forma o noua retea de radacini. In cazul tulpinilor prea inalte, se pot rupe in jumatate, pentru a se stimula cresterea tulpinilor laterale.
 
   Aquascaping 
   Pogostemon helferi este o planta versatila, care se poate planta atat in grupuri de mici copacei, pentru a accentua o anume zona, fie in grupuri largi, servind ca planta de gazon.Datorita frunzelor crete, aceasta planta fiind diferita de alte plante, poate fi utilizata pentru a accentua o anumita zona in aquascaping. LA plantare, asigurati aprox. 1 cm intre plante, urmand ca in decurs de cateva saptamani, planta sa se extinda, umpland spatiile goale. Pogostemon Helferieste o planta versatile, ce poate fi plantata in grupuri de mici copacei pentru a acentua o anumita zona, sau in grupuri mari, ca planta de covor. La plantarea initiala, asigurati o distanta de 1 Cm intre fire, spatiu care in decurs de cateva saptamani. Statura mica se preteaza bine in fata decorurilor stanci, busteni etc.
Search

Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz