Tuesday, 2021-05-18, 7:05 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Utricularia graminifolia Utricularia graminifolia Utricularia graminifolia Utricularia graminifolia Utricularia graminifolia

Utricularia graminifolia
Nume stiintific: Utricularia graminifolia
Categorie: Planta de tip stem
Temperatura: 16-28 C
pH: 5.0 - 6.5
Iluminat: Mediu,Puternic
Rata de crestere: Mediu
Dificultate: Mediu,Greu
Origine: Vietnam
Pozitie in acvariu: Prim plan
 
 Utricularia graminifolia este o frumoasă planta de prim plan, care face parte din familia de plante "bladderworts". Este o plantă carnivoră, care se hraneste cu microorganismele din aer şi din apă, cu ajutorul unui organ microscopic numit "bladder", în traducere liberă "vezică". Toate speciile de plante din familia Utricularia sunt carnivore.
  Utricularia Graminifolia este o planta asemanatoare cu iarba. Este formată dintr-o multitudine de frunze, conectate între ele printr-un vlastar care se întinde prin substrat (en. runner). Frunzele au maximum 1 cm lungime şi aproximativ 1-2 mm lăţime. Culoarea este verde deschis-verde gălbui. Dacă este plantată într-un acvariu cu conditii bune de dezvoltare, Urticularia se va întinde pe mai multe straturi, pe toată suprafaţa luminată, realizând un gazon verde şi frumos.
 
 Condiţii de creştere si dezvoltare
 Planta necesită o apă moale, cu un KH de 4 sau mai scăzut şi cu un GH de 5. Necesită o lumină puternică, de aproximativ 1W/L şi acces la mult CO2, pentru a obţine un gazon compact. Fertilizarea cu NPK nu trebuie să lipsească şi, deasemenea, nici cea cu fier. Deşi planta necesită o apă moale, pe parcurs s-a adaptat şi a dat cele mai pune rezultate într-o apa cu PH 6.8 şi un KH de 7-10. Folosirea unui filtru cu multe medii pentru filtrare biologică este necesar, deoarece planta are nevoie de micro organisme pentru a se hrăni.
 
  Propagare
 Propagarea este relativ usoară. Planta trebuie tunsă o data sau de două ori pe lună, din momentul în care s-a stabilizat în acvariu şi a început să crească. Tunsul plantei va ajuta la obţinerea efectului de gazon. În cazul în care planta nu este tunsă des şi este lasată sa creasca prea mult, radaciniile ei capata o culoare gălbuie şi putrezesc. Planta trebuie împărţită in smocuri mici, acestea urmând a fi plantate la o distanţă de 5 cm una de alta. Pentru a planta Utricularia mai usor, se pot folosii dispozitive de ancorare (ex. clipsuriile JBL Plantis).
Search

Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz