Saturday, 2024-12-21, 1:10 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0

Login form

Magazin Deva

 

Botia Lohachata

Botia Lohachata Botia Lohachat_2 Botia Lohachata_3 Botia Lohachata_4 Botia Lohachata_5

Botia Lohachata_6 Botia Lohachata_7 Botia Lohachata_8 Botia Lohachata_8 Botia Lohachata_10

 

 

 

 

 

 

 


magazin acvaristica online

 

 

Botia Lohachata

YOYO Loaches (Grindel Yoyo)

Regnul:   Animalia

Clasa:    Actinopterygii

Ordinul:  Cypriniformes

Familia:  Botiidae

Genul:    Botia

Denumiri:  Grindel Yoyo, Grindel Almorha, Grindel Pakistanez si Grindel Reticular.

Provenienta:  raurile si lacurile dulci din India, provincia Bihar, Bangladesh si Nepal.

Temperatura:  22 -28C

Duritate:  pana in 12DGH

PH:    6 -7

Marime: pana la 7Cm

Volum recomandat:  min 70L

Adtivi:  seara si noaptea

   Descriere

 Yoyo Loaches sunt draguti, energici si rezistenti. Pot fi uneori tafnosi , suparaciosi, dar in nici un caz agresivi si nu se vor razboi nici cu alti pesti mai agresivi. Majoritatea sunt specii nocturne, insa botia lohachata, este in egala masura si diurn.

 Grindelul Yoyo, se va simti mult mai in siguranta, daca are la dispozitie cteva locuri unde sa se ascunda, tuburi, grote, etc. Exista pe piata diferite decoratiuni, din rasini sintetice sau ceramice, foarte potrivite pentru acesti pesti.

Denumirea de Yoyo Loach, a fost data acestui peste, de oameni cu multa imaginatie, care au citit in forma dungilor negre, laterale, cuvantul YOYO.

Yoyo Loaches, mancator de melci.

   Botia Lohachata, ca si majoritatea pestilor din aceasta specie, vor consuma cu placere melci, pe care, au un talent deosebit, de a-i scoate afara din cochilie. In scurt timp , melcii vor fi eliminati total din acvariu, fiind foarte cautati de acvaristii care au parte de invazie de melci.  Este o metoda de preferat, in locul otravurilor pentru melci.

    Sunt o specie de pesti cu un colorit alcatuit din pete albe si maronii, dispuse precum marcajul de pe uniformele militare de camuflaj, fara a avea un format anume. Coloritul este mai inchis pe partea dorsala si mai deschis in nuanta pe partea pectorala. Acest colorit este raspandit si pe inotatoare si coada, exceptie facand cele pectorale care sunt transparente si incolore. Coada este in forma literei “V”, cu doi lobi bine definiti. Ochii sai sunt de culoare inchisa cu zona invecinata de culoare aurie si neagra. Au acelasi format specific pestilor Botia, pe partea superioara, capul fiind in prelungirea spinarii si formand, impreuna, un arc de cerc. Au in coltul gurii intre 6 si 8 mustati. Femelele sunt ceva mai dolofane decat masculii si devin chiar obeze in perioada imperecherii. Masculii au deasupra si sub buze doua pete mici rosiatice.

    Aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de 90 de litri, cu un sol format din pamant nisipos (sunt o specie recunoscuta pentru placerea de a scormoni si a sapa), cu destule locuri pentru ascunzatoare, plante acvatice plutitoare sau infipte bine in sol, precum si destul spatiu pentru inot. Trebuie ca acvariul sa fie moderat iluminat si un sistem de filtrare al apei destul de bun. Ca si ceilalti pesti din genul sau, este sensibil la poluarea apei si nu se adapteaza foarte repede la schimbarile bruste ale calitatii acesteia, desi schimbari frecvente, dar in cantitati mici, ale apei sunt recomandate. Sunt o specie care este activa doar pe perioada serii si a noptii.

    Pentru o buna intretinere a acestor pesti, temperatura apei trebuie sa fie cuprinsa intre 22 si 28°C, cu o duritate a apei de pana in 12°GH si un pH cu valori situate intre 6 si 7. La maturitate, ating o lungime de aproximativ 7 cm. Sunt o specie foarte sensibila la medicamentatii acestea putand duce la moartea lui. Sunt o specie pasnica care prefera compania celor asemenea ei, in special pentru formarea unei ierarhii in cadrul grupului. Sunt o specie care nu a fost reprodusa cu succes in captivitate.

    Avem de-a face cu o specie de pesti omnivora care trebuie hranita de aproximativ 2 ori pe zi, de preferat la caderea serii. Din meniul sau, gasim fulgi de buna calitate, tablete ce trebuiesc inmuiate, bucati de alge preparate, rame taiate marunt, viermi acvatici si creveti. Este bine sa evitati hranirea lor in excess pentru ca riscati sa devina obezi, iar apetitul lor le va permite sa manance foarte mult. O mare delicatesa pentru ei sunt considerati melcii.

  Ciudateniile acestui peste

  Asemeni altor varietati de Botia, acest peste este inzestrat cu o pereche de spini taiosi, amplasati in dosul ochilor, care in mod normal sunt pliati in interior, insa atunci cand se simt amenintati, se extend inafara capului. Trebuie avut in vedere acest aspect, atunci cand sunt prinsi, putand ranii ceilalti pesti, sau sa deterioreze plasa. De asemenea pot aparea problem la transport, prin perforarea pungii de polietilena.

 O alta caracteristica ciudata a acestor pesti, este abilitatea de a emite zgomote, auzite de obicei atunci cand se hranesc. Aceste zgomote sunt emise de un fel de dinti faringiali, utilizati pentru a scoate melcii din cochilii.

 Alta ciudatenie, este pozitia de odihna, pe care adeseori acesti pesti o afiseaza, stand culcati pe oparte, sau in alte pozitii stranii, adesea fiind considerati bolnavi, din aceasta cauza. 

  Casa ptrivita

 Botia Lohachata este un artist al evadarilor, de acea acvariul trebuie sa fie prevazut cu capac, fara deschizaturi, prin care botia sigur va sari afara. Majoritatea acvariilor sunt prevazute cu capace, care se deschid pentru hranire, pe care trebuie sa aveti grija sa nu le uitati deschise.

 Este indicat un acvariu de minimum 100 L, un filtru extern cu o buna filtrare biologica, maxim 1 cm de nisip si un incalzitor reglat pe 25C – 28C.
 Majoritatea grindeilor, tiparilorr si rechinilor de acvariu, adora rocile pentru ciclide, care sunt roci ceramice cu multe caverne si aspect natural.

  Hranire

 Fulgi plutitori si hrana care se scufunda, insa atentie la cantitate, hrana neconsumata se va descompune curand si va polua apa, lucru la care botia este sensibila. Ocazional pot fi hraniti cu hrana vie sau congelata Black Worms, sau pe baza de creveti. Puteti incerca cu delicatese, oferindu-le cate o bucatica de banana, dar daca nu o mananca in decurs de o ora, scoateti banana si dati-o la o maimutica.

   Compatibilitate cu alte specii

  Botia Machrachanta se bucura de compania celorlati botia, adesea ascunzandu-se sub aceiasi roca, sau impartind aceiasi grota. Un minim ar fi de tri bucati intr-un acvariu, insa intr-un grup de 6, se vor simti chiar fericiti. Ca buni colocatari pentru botia, am putea pune pe lista, Chromobotia macracanthus, gurami de orice fel, Labeo orice fel, Barbus orice fel, Danio orice fel, Pesti curcubeu, orice fel.

    Marime si speranta de viata 

  Yoyo Loaches rar depasesc 15 Cm in acvariu si pot trai mai multi ani, in conditii prielnice, si hrana adecvata. 

Search

Calendar
«  December 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz