Wednesday, 2025-01-22, 6:15 AM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Crevetii Red Cherry

Neocaridina Heteropoda Red Cherry Neocaridina Heteropoda Red Cherry Neocaridina Heteropoda Red Cherry null Neocaridina Heteropoda Red Cherry
 

Familia : Atidae
 Denumirea stiintifica : Neocaridina Heteropoda , var. Red
  Datorita cerintelor reduse fata de conditiile din acvariu, rezistentei sale si usurintei reproducerii, aceasta specie a devenit favorita acvaristilor din toata lumea.
  Micul crevete ofera un plus de vloare estetica acvariului si totodata fuctia de sanitari, consumand neobosit resturile si algele nedorite de pe plante, desi nu reusesc sa ne scape de acestea.
  Se pot adapta unui spectru larg al parametrilor apei, dezvoltandu-se bine in aceleasi conditii necesare majoritatii pestilor de acvariu.
  Isi petrc majoritatea timpului pe plante si ornamente, ascunzindu-se pentru protectie, mai ales in perioada naparlirii, cand devin vulnerabili. Culoarea le este influentata de culoarea substratului, la un substrat de culoare deschisa, acestia vor lua o culoare pala, aproape transparenta, iar cu un substrat inchis , coloratia lor in rosu va fi maxima.
  Ca majoritatea nevertebratelor, sant deosebit de sensibili la prezenta amniacului si metalelor ( cupru, zinc, plumb ). Daca este necesar tratamentul pestilor pentru paraziti externi, cu subst. pe baza de cupru, crevetii vor fi mutati in alt recipient, pana la completa eliminare a substantei.


Comportament.
  Sant vietati total neagresive,mai activi noaptea, curatand neobositi algele si resturile ramase de la dieta pestilor si din cand in cand inperechindu-se.
  Periodic vor naparli, lasaind exoscheletul agatat de plante, sau plutind la suprafata. Este recomandata lasarea acetor mici carcase in acvariu. Crevetii le vor consuma si vor recupera valoroasele minerale de care au nevoie pentru noul invelis.
  Femelele al caror abdomen se acopera cu oua, au nevoie de ascunzisuri ( buturugi, plante ). Daca se simt amenintate, vor abandona ouale.


Inmultirea.

  Pentru inmultire este de ajuns sa punem o femela si un mascul inpreuna. Dupa un timp se pot observa ouale dezvoltandu-se in ovarele femelei, ca o cocoasa triunghiulara , alba sau galbena pe spatele acesteia. Cand este gata sa depuna, va elibera feromoni, masculul va devenii agitat cautandu-si perechea, iar dupa o scurta inperechiere, femela va elibera ouale si le va fixa pe abdomen.
 Ouale vor devenii tot mai inchise la culoare, pana cand dupa 3 saptamani, din ele iesii micutii creveti, de aprox. un mm , copii fidele a parintilor. Isi vor petrce primele zile de viata, ascunzandu-se printre plante, unde vor fi aproape invizibili.
  In mediul natural, puii sant hrana primara pentru alte specii de vietuitoare. Pentru a nu fi luati drept hrana de catre pestii din acvariu, reproducerea se va face in recipiente separate. De asemenea se vor lua masuri pentru ca acestia sa nu sfarseasca absorbiti in instalatiile de filtrare a apei. Se recomanda folosirea filtrului clasic cu burete.

Search

Calendar
«  January 2025  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2025
Website builderuCoz