Tuesday, 2021-05-18, 6:56 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Hypessobrycon Anisitsi Hypessobrycon Anisitsi Hypessobrycon Anisitsi Hypessobrycon Anisitsi Hypessobrycon Anisitsi

Hypessobrycon Anisitsi
 
Origine:       raurile si lacurile din Brazilia, Paraguay si Argentina , regiunea La Plata.
Denumire :   Hemigrammus Caudovitatus, Hypessobrycon Anisitsi, Bueno Aires Tetra
Temperatura:  18 – 28 C
PH :      6 – 8.5
dGH:    10 – 30
Marime:   pana la 7 cm
 
Descriere
 Aceasta specie de pesti are un corp alungit, putin bombat si turtit lateral. Coloritul sau predominant este argintiu metalizat, cu ceva reflexii rosiatice, in partea din spate a corpului, si o nuanta de auriu, pe spinare. Inotatoarele si coada sunt de culoare rosu aprins, cu cateva zone mici transparente, la coada fiind vorba chiar de zona mediana. Coada sa este in forma de "V”, ceva mai putin acceptuata. Gura sa este indreptata in sus. Ochii sunt de culoare rosie, cu o zona circulara invecinata de culoare argintiu-metalizata.
 
Conditii
 Pentru o buna intretinere a acestor pesti, aveti nevoie de un acvariu cu un volum de minim 60 de litri, in care sa mentineti un grup de minim 6 exemplare, a carui apa trebuie sa aiba o duritate de pana la 35°GH, cu o temperatura a apei cu valori cuprinse intre 18 si 28°C si cu un pH cu variatii situate intre 6 si 8.5. Solul acvariului trebuie dotat cu un strat consistent de pietris marunt combinat cu nisip fin, in care sa isi infiga, bine radacinile, plantele. Acestea din urma, trebuie sa fie plante rezistente si robuste, deoarece acesti pesti au obiceiul de a manca plantele subacvatice moi si care se dezradacineaza usor. Decoratiuni cu lemne, ferigi subacvatice, plante Bolbitis, precum si alte asemenea exemplare de plante, sunt mai mult decat binevenite. Aceasta specie de pesti este una robusta si rezistenta la boli si care poate fi tinuta in orice gen de acvariu. Este necesar un sistem de filtrare a apei foarte performant si trebuie efectuate schimbari frecvente ale apei, de minim 25% din volumul acvariului.

 Hranire

 Avem de-a face cu o specie de pesti omnivora, care accepta sa se hraneasca cu orice gen de mancare, fie ca e vorba de hrana preparata si cumparata de la magazinele de specialitate, fie ca este vorba de hrana proaspata. Ocazional, este bine sa li se ofere laptuci fierti. La maturitate, un exemplar din aceasta specie, poate atinge o lungime maxima de aproximativ 7 cm.

 Reproducere caudovittatus
 
 Reproducerea acestor pesti, in captivitate, este un proces usor de realizat. Ei se inmultesc, fara grija, in acvariul pe care il aveti, nefiind nevoie de o izolare pe perioada reproducerii. Sunt o specie de pesti foarte productiva, avand un randament sporit si un raport, intre oua depuse si puiet produs, de aproape 100%. Masculii se deosebesc de femele prin faptul ca sunt mult mai intens colorati, adica ponderea culorii rosii este mult mai mare decat la femele. Acestea din urma sunt si ceva mai mici in dimensiuni, decat masculii.
Search

Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz