Tuesday, 2021-04-20, 2:32 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Glossostigma elatinoides Glossostigma elatinoides Glossostigma elatinoides Glossostigma elatinoides Glossostigma elatinoides

Glossostigma elatinoides
Dificultate:    Moderata
Iluminare:     Intensa
Structura Plantei : Rizom
Familie:        Phrymaceae
Genul:           Glossostigma
Regiunea:     Australasia
Locatie :       Australia
Marime:        2-3 cm (1-1.5in)
Rata de crestere: Rapida
Pate fi crescuta emersa ?: Da Temperatura: 26 - ? C
pH:                 5 - 7.5
 
   Glossostigma elatinoides, este una dintre cele mai mici plante, o planta taratoare care poate fi gasita in mlastini si zone inundate din Australia. Poate fi deosebita de ruda sa apropiata Glossostigma diandrum , prin cele 4 stamine ale florii, in loc de doua. In 1980 Takashi Amano descopera aceasta neobisnuita planta, citind un numar al revistei European Aquarium Style Magazine. Importa apoi planta in Japonia, prin crescatoria Denerle. Cu aceste specimene importate, creaza primul Nature Acvarium, cu gazon de talie mica, format din Glossostigma. Astazi, aceasta planta este una dintre cele mai populare si indragite plante de prim plan din lume.

   Aceasta mica planta de acvariu, este usor de crescut in acvariu, cu iluminare decenta si injectie de CO2. Cu iluminare bunqa ( cel putin 1W pe 1,5L ), plantata bine, va raspunde printr-o rapida carpetare a acvariului, prin stolonii taratori. Pentru o crestere mai rapida si mai viguroasa, planta are nevoie de adaugare regulata de azotat ( 5ppm sau mai mult), fosfat (0.5ppm sau mai mult ) si fier in apa. Planta va raspunde la lipsa azotului, prin ingalbenirea si pierderea prematura a frunzelor vechi. Lipsa fosforului, va duce la incetinirea cresterii, si colorarea frunzelor in verde inchis. Insuficienta fierului, va duce la aparitia de pete transparente pe frunze.

   Atunci cand achizitionati aceasta planta, Gklossostigma de obicei, este in forma sa emersa ( deasupra apei ). Plantati in grupuri de 3 – 4 plantute si acordati-le doua saptamani, pentru a trece la cresterea submersa. Trageti apoi afara manunchiurile si taiati partea submersa cu o foarfeca. Luati un rizom cu o penseta si introduceti-l orizontal in substrat, pan ace este complect acoperit. Mentineti substratul liber si curat, pana ce micutele frunze devin vizibile. Planta ar trebui sa inceapa sa se raspandeasca orizontal si in decurs de cateva saptamani, cu aport de nutrienti si infuzie de CO2, va forma un covor compact. Glossostigma elatinoides, este de obicei plantata in prim plan, unde formeaza un covor dens de inaltime mica, tipic pentru stilul Nature Aquarium / Amano.
Search

Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz