Wednesday, 2025-01-22, 3:24 AM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Loricaria filamentoisa

 

Loricaria filamentosa Loricaria filamentosa Loricaria filamentosa Loricaria filamentosa Loricaria filamentosa

 

Familia :           Loricariidae

Origine :          Columbia de Vest (din Bazinul Fluviului Magdalena) Brazilia, Paraguay si Argentina

Temperatura :  23 – 26 C

Duritatea :      20 DGH

PH :               6.5 – 7.5

Marime :         15Cm in acvariu, mult mai mare in natura( peste 25Cm )

 

  Descriere

 Loricaria filamentosa este un peste somn de apa dulce foarte mult apreciat de acvaristi.

 Are corpul alungit care se ingusteaza treptat din zona capului pana la pedunculul codal. Coloritul corpului este galben-maroniu cu multe pete si linii intunecate mai ales pe aripioarele inotatoare transparente.  Femela are capul mai lung si mai ingust decat masculul si poate fi recunoscuta usor dupa urma galbena a icrelor.

  Conditii

 In mediul natural, prefera locurile nisipoase, cu aglomerari de frunze cazute (stejar sau fag, care nu sunt toxice si se preteaza bine chiar si in acvariu), cu ape limpezi sau bogate in sedimente.

 Poate fi asociat foarte bine in acvariu, cu alte loricaride linistite, coridoras, apistograma, dar si cu multe alte specii pasnice. A se evita asocierea cu orice peste prea viguros si agresiv, altfel va devenii foarte retras si va ajunge in final sa flamainzeasca. Nu este un peste teritorial, cu exceptia perioadei de reproductie si ar fi bine sa fie tinut in mici grupuri.  Atunci cand veti alege colocuitorii acvariului, tineti cont defaptul ca acest peste nu agreeaza temperata ridicata, ( cei mai multi pesti exotici prefera temperaturi peste 25C, temperatura apropiata de maxim pentru loricaria) 

 Loricaria filamentosa, are un stil de viata crepuscular. Traieste intr-un climat tropical, ii place apa bogata in oxigen, curata, este foarte retras, ii place sa stea ascuns.  Nu-i prieste lumina prea puternica. In acvariu trebuie sa aiba foarte multe plante acvatice, roci, pesteri din plastic sau ceramica mari in care sa se adaposteasca iar pe fundul vasului sa fie un substrat din nisip destul de gros. O data pe saptamana, apa trebuie schimbata, aproximativ 20-25% . Marimea minima a acvariului 60 L.

  Hranire

 Somnul Loricaria filamentosa nu este pretentios la mancare, el consuma alimente vegetale, este amator de spanac si alge. Este bine sa fie hranit seara, deoarece este o specie nocturna, activa mai mult noaptea.

 Reproducerea

 Asigurindu-le conditii propice reproducerii, cu multe ascunzisuri, buturugi gaunoase, tuburi de plastic sau ceramica, reproducerea nu ar trebui sa fie o problema, insa trecerea puilor peste perioada imediat urmatoare eclozarii, ar putea fi o provocare.  In perioada de reproducere masculul si femela ar trebui mutati intr-un acvariu separat unde temperatura apei sa fie putin mai mare de 24-29ºC, duritatea apei de 8º, iar pH-ul de 6,5-7. Acesti pesti ajung la maturitatea sexuala la varsta de 8-10 luni, iar reproducerea este ovipara.  

 Daca perechea refuza sa se inperechieze, puteti incerca scimburi masive de apa 50- 70%, cu apa rece, repetate la cateva zile, lucru care va simula inceputul sezonului ploios in mediul natural, care va induce instinctul de reproducere.

 Cand sant gata sa se inperechieze, un mascul alege un loc ascuns, pe care al curata bine in prealabil. O femela receptiva, va vizita apoi ascunzisul, va depune icrele, iar masculul le va fecunda. Intreaga responsabilitate cu ingrijirea, aerarea si apararea icrelor revine apoi masculului, femela nemaiavind nici un rol.

 Dupa imperechere femela depune timp de cateva ore un numar de aproximativ 250 de icre pe fundul acvariului, care sunt pazite mai ales de mascul. Dupa 4 – 5  zile ouale eclozeaza si apar pestisorii care incep sa inoate liber dupa inca 2 – 3 zile, moment in care,  trebuie separati de adulti, tinuti intr-un acvariu-pepiniera cu apa foarte bine aerata si filtrata, unde vor fi hraniti cu hrana speciala pentru pesti mici, microviermi, dar in special asigurati hrana vegetala, spanac, varza macerate in apa cateva zile( oparirea lor are ca rezultat o prea mare eliberare de nutrienti in apa si degradarea calitatii acesteia) . Un lucru foarte important este ca 50% din apa din acvariul cu pestisori sa fie inlocuita in fiecare zi pentru a se putea pastra sanatatea acestora.

 

Search

Calendar
«  January 2025  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2025
Website builderuCoz