Saturday, 2024-12-21, 12:41 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 5
Guests: 5
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Creveti Japonica Amano

Caridina Japonica Amano Caridina Japonica Amano null Caridina Japonica Amano Caridina Japonica Amano

 

Denumire : Caridina Japonica Amano      

 PH : 6 - 7.4        

Temperatura : 22 -26 C      

 Dimensiuni : 3 - 5 Cm

  Crevetii japonezi de mlastina, creveti Amano, sau Yamoto - EBI, toate aceste denumiri se refera la acelas mare mancator de alge, Caridina Japonica. Din pacate distribuirea lor comerciala este limitata la cateva tari asiatice, procurarea lor intarile europene fiind destul de dificila.

  Istorie.

  Cun spune si numele, aceti creveti provin din mai multe mlastini diferite din Japonia. Majoritatea crevetilor comercializati, sunt colectati direct din mediul salbatic, de pe o insula din sudul Japoniei : Kyusu. Fotograf, artist si acvarist , Takasi Amano, a fost primul in lume, care a utilizat acest tip de creveti, la inceputul anilor 80.

  Descriere.

 JAponica Amano, poate ajunge pana la 5 cm lungime, are corpul de culoare maro deschis, opac. Pe carapacea dorsala, exista o dunga maro, care se intinde de la cap, la coada. Pe flancuri, sunt o serie de linii intrerupte, de culoare rosu - brun. Coada contine doua sau mai multe puncte negre.

  Hranirea.

 Caridina Japonica maninca aproape orice alge cunoscute de acvaristi. Acesti creveti sant cel mai activi noaptea, insa vor depune un volum de munca rezonabil si pe timp de zi. Chiar atunci cand exista o abundenta de alge, au fost vazuti furand din hrana pestilor, de la suprafata apei. De asemanea, vor consuma frunze de plante moarte si resturi alimentare.

  Intretinerea.

 Cardina Amano sunt foarte toleranti cand vine vorba de un tip de apa. Din moment ce provin din mlastini, pot tolera nivele diferite de salinitate si PH.  Pot trai in captivitate 2, chiar 3 ani. Subliniem insa, ca exista doua lucruri la care sant foarte sensibili : nivelul de amoniac si metale grele.      Atentie !! , aproape toate Ciclidele vor devora cu placere acesti creveti, cu exceptia unuia singur : Ramirezi. Celelalte specii de pesti vor convietui pasnic cu acetia.     Atentie !! la aclimatizare, dupa ce au fost adusi in punga, va fi scufundata punga in acvariu timp de o ora si se va adauga cate putina apa din acvariu, din timp in timp.

  Reproducerea.

 Reproducerea crevetilor Caridina Japonica, este cu siguranta o provocare. Putini acvaristi poseda aceasta specie si foarte putini au reusit sa creasca larvele mai mult de o saptamana. In stadiul larvar, puii au nevoie de apa salmastra ( apa cu salinitate redusa ). Din icrele crevetilor, ies larve, care plutesc liber prin acvariu.  Pentru reproducere este nevoie de un acvariu de 150 L , in care se pun crevetii maturi la reprodus. Pentru filtrare se foloseste buretele bolborositor, altfel larvele vor fi absorbite. Temp. trrebuie sa fie 24-25 C, iar PHul cat mai aproape de neutru. Se recomanda hrana cu continut ridicat de alge si algele paroase. Dupa cateva zile de la inperechiere, in burta femelei se vor observa icrele, care dupa unii autori pot fi in numar de 2000, dupa altii 4-500. Timp de 5 saptamani, femela cara icrele, miscindu-le cat mai mult pentru a le oxigena si a le ferii de ciuperci. Dupa 5 sapt. vor iesii larvele, care sant phototactice ( trag spre lumina ). Veti putea folosii astfel o sursa de lumina, pentru a atrage toate larvele la un loc, de unde vor fi mutate in apa sarata.

 Atentie !!, nu mutati femela in apa sarata inainte de a iesii larvele din icre, acestea nu vor mai ecloza si nu vor mai iesii larvele. Pentru crestere larvelor, nu este nevoie de un acvariu prea mare, 10 L fiind suficient. Trebuie sa aveti o salinitate cat mai apropiata de 35 PPM, o valoare mai mica de 30 PPM fiind periculoasa, iar temperatura cat mai aproape de 25 C. Temperaturi mai mari de 25 C, incetinesc ritmul de crestere. Lumina va fi lasata aprinsa non stop. Aerarea nu trebuie sa fie nici prea puternica, dar nici prea scazuta, deoarece se va forma acel biofilm la suprafata apei, de care larvele, mai mici de 2 mm, se vor lipii si vor murii.

  Hranirea larvelor.

 Cel mai dificil va fi in prima saptamana de viata, cand trebuie sa le asiguram o hrana cat mai fina. O solutie foarte eficienta, ar fi hranirea cu drojdie de bere, in cantitati mici, de 4-5 ori pe zi. Aceasta este si o sursa bogata de hrana, dar favorizeaza si aparitia algelor verzi, care vor fi consumate de larve. Dupa cateva saptamani,puteti incepe hranirea cu produse pentru creveti. Mutarea puilor in apa dulce se face dupa 30-40 de zile, in functie de ritmul de crestere pe care l-au avut larvele, acesta putindu-se prelungii chiar la dublu. Incepeti mutarea cu doar cativa pui, de proba.  Pentru o rata cat mai mare de succes, scdeti treptat salinitatea, pana la 17 PPM, dupa care vor putea fi mutati in siguranta.

Search

Calendar
«  December 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz