Saturday, 2024-12-21, 12:41 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 5
Guests: 5
Users: 0

Login form

Magazin Deva

 Otocinclus affinis (Otto) 

Otocinclus affinis (Otto) Otocinclus affinis (Otto)_2 Otocinclus affinis (Otto)_3 Otocinclus affinis (Otto)_4 Otocinclus affinis (Otto)_5

 

 


 

  Denumire : Otocinclus affinis (Otto), Otocinclus vestitus, Dwarf Otocinclus, Otocinclus bororo, Otocinclus Catfish

Dificultate: Moderata

Acvariu min: 40 Litri

Dimensiune: 3.8-5.1cm

Apa: Dulce

pH: 6.0 - 8.0

Temperatura:20 -26 °C

Duritate: 15-20 °d

Raport sexe: 1:2 M:F

Raspandire: Neobisnuit

Dieta: Vegetarian, granule

Durata de viata: 4-5 ani

Habitat: America de Sud

Familie: Loriicaridee



  Descriere:


 Este un peste pasnic si nu este agresiv cu ceilalti pesti. Este preferabil sa aveti mai multe exemplare pentru ca in grup se simt mai bine, trebuie cel putin trei. Daca vor fi mai putini, se vor stresa si automat, se vor imbolnavi mai repede. Cu cat sunt mai multi, cu atat se acomodeaza mai usor, simtindu-se in siguranta.

 Compatibilitate cu alti pesti: 

 datorita temperamentului pasnic, acesti pesti poti fi tinuti aproape cu orice peste. Evitati insa introducerea lor in acvarii cu pesti agresivi.

  Ingrijire:

 
Otocinclus este un peste deosebit de sensibil la parametri apei. Chiar nivele foarte scazute de amoniac sau nitriti, pot duce la decesul pestilor. De asemenea este un peste care poate sucomba rapid, datorita unui soc de PH ( o schimbare rapida a ph-ului in acvariu ). Atentie deci la aclimatizare.

 Acvariul trebuie sa fie plantat, cu zone libere in care sa poata inota si cu pietre pe care sa se permita dezvoltarea algelor. Iluminarea trebuie sa fie puternica pentru a permite dezvoltarea algelor.Prefera acvariile in care apa este in miscare, preferabil un curent format de filtru, acvariile bine plantate care au si ascunzisuri, cu nisip sau substrat de dimensiuni mici. Ascunzisurile pot fi facute din pietre, buturugi, decor. Apa trebuie sa fie curata. Otto va curata planta de alge fata sa o distruga. Pentru un acvariu invadat de alge, Otocinclus va fi o adevarata salvare. Intr-un acvariu curat insa, s-ar putea sa moara de foame, daca nu i se suplimenteaza hrana. Se spune ca un Oto gras, este un Oto sanatos, spre deosebire de Betta , unde treaba sta invers. 


  Decese, dupa primele zile de la cumparare, cauze:

 
-Otravire, oto sunt foarte rapizi si greu de prins cu plasa, in special printre lemne si pietre mari, de aceea cei care ii captureaza in habitatul lor natural pun in apa diverse chimicale pentru a ii paraliza temporar sau a ii incetini foarte mult, chimicale cum ar fi cianurile care le provoaca si leziuni permanente uneori.
-Infometarea, oto au nevoie sa consume constant mancare pentru a fi in forma buna iar la pet shopuri fiind multi in acelasi acvariu nu au posibilitatea de a se hrani bine, de aceea odata achizitionati acesti pesti au nevoie de mancare urgent, deci un acvariu foarte plin de alge ar fi mediul perfect pentru ei.

 

 Hranire:

 Daca nu sunt alge in acvariu, pot muri de foame, asa ca este indicat sa le suplimentam alimentatia cu bucati de castravete, bucati mici de salata si mancarea care ramane neatinsa de pesti si cade pe substrat. Acesti pesti nu au senzatia de saturatie si simt nevoia sa manance incontinuu. Majoritatea acvariilor nu au suficiente alge pentru a intretine un grup de oto de aceea se recomanda suplimentarea cu hrana. Desi prefera oricand algele din acvariu atunci cand acestea nu sunt suficiente li se pot da si alge marine uscate (din acelea ce se folosesc la mancare pentru oameni - sushi...etc) sau chiar tablete, vafe de alge de la pet shopuri, de asemenea le plac legumele verzi (dovlecei,salata verde,varza de bruxelles,spanac) desi le ignora atunci cand sunt introduse in acvariu pana dupa 1 zi cand incepe sa se descompuna si sa devina mai moale pentru ei, pentru a pregati legulemele pentru ei este suficienta o oparire de 1-2 minute si racire in apa rece(calire ca la cartofi prajiti...) legumele se si scufunda mai usor dupa ce sunt oparite dar de obicei trebuiesc tinute cu ceva la fund (o piatra...sau ceva greutate, sau ventuza cu ceva atasat...), legumele trebuiesc scoase dupa maxim 3 zile din acvariu pentru a nu ajunge intr-un stadiu prea avansat de descompunere.
De asemenea din proprie experienta am observat ca oto nu refuza nici mancarea de pesti sau larvele de libelula rosie...

 

Inmultire:

  Dimorfism sexual: Masculii sunt mai mici decat femelele. 

  Pentru a reusi sa-i imperechem ne trebuie un mascul la doua femele. acestia sunt introdusi intr-un acvariu mic, de reproducere, bine plantat cu plante cu frunze fine si ca substrat se poate folosi un pietris fin pentru a permite icrelor sa intre printre pietre, astfel sa fie ferite de adulti. Icrele sunt depuse atat pe plante, cat si pe substrat. Dupa depunerea icrelor, adultii se separa si puii sunt crescuti separat.

 

 

 

Search

Calendar
«  December 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz