Tuesday, 2021-05-18, 8:10 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Creveti Bambus - Bamboo Shrimp

Bamboo Shrimpmp Bamboo Shrimpmp Bamboo Shrimpmp Bamboo Shrimpmp Bamboo Shrimpmp
 

magazin acvaristica online

Magazin acvaristica online

 

 

 

Origine : Asia

Denumire stintifica : Atyopsis moluccensis

Sinonime : Asian Filter, Wood Shrimp, Fan Shrimp, Flower Shrimp, Marble Shrimp, Mountain Shrimp.

PH :6.5-7.4        

Temp : 21-28 C         

Marime : 8-12 Cm

Fam: Atidae           

Ordinul: Decapoda

   Reproducere

  O caracteristica a acestei specii, este ca nu se reproduce in apa dulce. Ca si specia Amano, are nevoie de apa sarata in timpul stadiului larvar . Un alt lucru care trebuie spus despre crevetii Bamboo, este ca majoritatea lor provin din mediul salbatic si nu din cresctorii. Continuarea acestei practici, va duce in final la disparitia speciei.  Sunt putine informatii despre reproducerea lor si foarte putini au reusit inmultirea lor in captivitate. 

 Hranirea

 Fanii crevetilor Bamboo, au remarcat un lucru interesant. Atunci cand se hranesc, acestia filtreaza jetul de apa care iese din filtrul acvariului de microorganisme si particole de hrana. Daca veti studia indeaproape comportamentul acestora, in timp ce se hranesc, veti remarca cum acestia stau linistiti , cu cele 4 evantaie situate de o parte si de alta a gurii, rasfirate in curentul de apa.  Apoi aceste antene, transformate in evantaie, sunt scuturate peste gura, colectand astfel hrana, care s-a fixat pe ele.  De aceia se recomanda amenajarea acvariului, cu plante, roci sau buturugi, situate in apropierea curentului de apa, provenit de  la pompa filtrului. In mediul natural, hrana lor este alcatuita din phytoplankton si zooplankton. In majoritatea acvariilor, amenajate de mai putin de 6 saptamani, continutul in astfel de elemente, este insuficient pentru hranirea crevetilor Bamboo. Daca vom observa crevetii scormonind cu antenele in substrat, va trebui adaugata hrana pe baza de alge, pe care o vor consuma dupa ce s-a dizolvat in apa. 

 Coloratie

Crevetii Bamboo, pot lua diferite culori, rosu, bej, maro, cu diferite nuante. S-ar parea ca isi pot schimba culoarea in functie de mediu, pentru a se camufla. Acest lucru, poate fi foarte util in mediul natural. De asemenea, femelele isi pot schimba culoarea, avertizand astfel masculii, ca sunt gata de inperechiere. Dupa o anumita perioada de timp, se vor obisnui cu noul habitat din acvariu, iar coloratia va devenii mai intensa. Nu va intarzia sa apara nici tresa alba caracteristica, pe toata lungimea corpului. Crevetii Bamboo, sunt nevertebrate care trebuie sa naparleasca pentru a putea creste, fenomen adesea stimulat de schimbarea apei. In timpul naparlirii, chiar si un adult este foarte slabit, fiind o prada usoara pentru pestii din acvariu. Un acvariu bine plantat si un ascunzis unde sa se adaposteasca, le va asigura supravietuirea in aceste perioade critice.

Atentie

 Un pericol major, valabil in cazul tuturor nevertebratelor, este prezenta cuprului in apa acvariului. Multe medicamente contin nivele ridicate de compusi ai cuprului, deci nu este recomandat tratamentul medicamentos daca in acvariu sunt prezenti crevetii. Daca acest lucru se impune, crevetii vor fi  mutati si reintrodusi, abia dupa ce apa tratata va fi inlocuita complect, iar filtrele, plantele si elementele de decor, au fost spalate.

 

Search

Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz