Tuesday, 2021-04-20, 2:46 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Lilaeopsis brasiliensis
Lilaeopsis brasiliensis
Lilaeopsis brasiliensis
Lilaeopsis brasiliensis
Lilaeopsis brasiliensis
 
Lilaeopsis brasiliensis
 
Dificultate:   Moderata
Necesar de lumina:   Mediu
Structura plantei:    Rizom
Familie:    Apiaceae
Genul:      Lilaeopsis
Regiune:  Central/Soud America
Locatie:    Brazilia
Marime:    3-6cm
Rata de crestere:   Medie
 
  Lilaeopsis brasiliensis , a fost cunoscuta multi ani, ca una dintre putinele plante disponibile pentru prim plan. Este produsa de marea majoritate a crescatoriilor din lume si poate fi obtinuta de orice magazine, care tine plante. In mediul natural poate fi gasita de-a lungul tarmurilor raurilor, unde creste atat submers, cat si emers. In ciuda numelui sau comun `Brasilian micro sword` aceasta planta ca o iarba, este mai degraba inrudita cu Limnobium si Hidrocotyle.
  Lilaeopsis brasiliensis nu este prea dificil de crescut, daca are destula lumina si suplimentare de CO2. Aceasta specie rezistenta, va creste insa si in lumina slaba. Totusi ea va forma o pajiste deasa si frumoasa, doar in lumina intensa si neumbrita ( 1w/l sau mai mult ).
  Un substrat bogat, va incuraja cresterea mai rapida pe inaltime, deci poate fi de dorit un substrat mai slab, pentru a nu creste prea inalte. Ca orice alte plante, si aceasta depinde de prezenta aditiei de azot, fosfor , potasiu si microelemente in apa.
   Aceasta planta erbacee, creste dealungul unui rizom lung, cumva similar cu Hydrocotyle verticellata , cu diferenta ca frunzele sunt asemanatoare ierbii si cresc mai dese. Pentru a crea o pajiste, semanati mici plantute, la distanta de cativa cm una de alta. In cateva luni, plantele vor creste si vor forma un covor dens. Aceasta planta acvatica, fiind foarte invaziva, va intinde rizomi de crestere inafara zonei unde a fost plantat, astfel incat taierea se impune destul de des. Riuzomii astfel taiati, pot fi folositi la plantare in alte acvarii.    
  Lilaeopsis brasiliensis, datorita staturii reduse, este un excellent inlocuitor al mai cunoscutelot Eleocharis spp. Si Echinodorus tenellus.
  Poate fi folosita si pentru a prevedea unele accentuari verticale, in pajistile de Glossostigma si Riccia.
Search

Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz