Tuesday, 2021-04-20, 2:48 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Creveti Caridina Cardinal

Caridina Cardinal Shrimp Caridina Cardinal Shrimp Caridina Cardinal Shrimp Caridina Cardinal Shrimp Caridina Cardinal Shrimp
 

 Denummirea stiintifica : Caridina sp. Cardinal ;      Dimensiuni : 1.8 - 2.5 cm ;      Temperatura apei : 78 - 85 F ;     PH : 7.0 - 8.5

  Este o specie noua in acvaristica, ce provine din Sulawesi, una din multele insule Indoneziene. Este interesant de remarcat, ca a fost gasita doar in unul din lacurile insulei Sulawesi, insula neexplorata inca in intregime. Datorita contrastului puternic intre punctele albe si corpul de un rosu foarte inchis, crevetii cardinali au devenit in scurt timp, cei mai cautati creveti de acvariu.

   Hranirea.

 Crevetii cardinali pot fi hraniti cu alge ( Spirulina, Chlorella ), sau cu hrana speciala pentru nevertebrate, pe baza de alge.    Este recomandata hranirea lor seara, inainte de stingerea luminilor, datorita preferintei lor de a se hranii pe intuneric.   Se vor hranii doar o data pe zi si nu mai mult decat pot consuma in 2-3 ore.   Resturile neconsumate se vor altera si vor afecta calitatea apei si sanatatea crevetilor.    Crevetii sant vietati active, obisnuite sa-si caute in continuu hrana, consumand cu placere alge, sau resturi ramase de la hranirea pestilor.    Pot fi lasati chiar 2-3 zile fara a fi hraniti.

  Dimorfismul sexual

  Diferenta intre sexe, este destul de greu de stabilit. Principiile care se aplica altor varietati de creveti, nu se aplica si in cazul crevetilor cardinal, femela si masculul avand dimensiuni corporale sensibil egale.    Diferenta consta in faptul ca femela are sub carapace, un spatiu in care isi tine icrele pana la eclozare.    Acest spatiu poate fi observat, doar cu ajutorul unei lampii cu UV.    

  Coloritul variaza de la rosu foarte inchis, la rosu deschis, care contrasteaza puternic cu punctele albe, uneori inconjurate de linii albastre si de asemenea cu picioarele din fata, care sant tot albe si se misca rapid in timp ce se hraneste.

  Comportament

 Nu sunt o specie agresiva, acomodandu-se bine cu alte vietuitoare in acvariu.   Sunt vietati sociabile si active, in continua cautare de hrana.  In cautarea hranei sant mai activi noaptea.

   Reproducerea

  Reproducerea crevetilor cardinal are loc in apa dulce, nu sarata sau salmastra, ca in cazul altor specii.   Femelele isi cara icrele, pana in momentul in care ies micutii creveti, copii fidele a parintilor, fara a exista un stadiu larvar intermediar.  Femela produce 10 - 15 icre , iar perioada de eclozare este de 20- 30 de zile.  Ritmul de crestere este asemanator celorlalte specii, in cazul in care au conditii prielnice.

 

Search

Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz