Saturday, 2024-12-21, 1:08 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 243

Statistics

Total online: 3
Guests: 3
Users: 0

Login form

Magazin Deva

Plante de acvariu

null

  Un acvariu bine plantat este fascinant si intotdeauna va incanta priviea prin armonie si miscare. Prezenta plantelor subagvatice va complecta si va amplifica frumusetea si coloritul pestilor. Va servi drept ascunzis micutilor pesti nou nascuti si suport pentru depunerea icrelor. Va oferi suport infuzorilor ( minuscule creaturi acvatice ) si vor oferi hrana pestilor in primele stagii de viata.


  Cresterea plantelor acvatice, este similara cresterii florilor in gradina, doar ca totul se petrece sub apa si se face chiar mai usor si cu mai putin efort. Datorita echipamentelor moderne si cunostintelor transmise de pasionati, de-a lungul timpului, chiar si un acvarist incepator poate avea un acvariu decorat cu plante minunate.


  Mediul din acvariul tau, va face plantele sa se dezvolte, sau le va distruge. Pentru ca un acvariu sa fie pregatit pentru plantare, acesta trebuie sa treaca prin procesul ciclic, de formare a bacteriilor, necesare procesului de biodegradare. Odata ce acest proces a fost initiat, calea spre o gradina subagvatica minunata, va este deschis.


  Plantele folosesc procesul de fotosinteza, pentru a capta energie si nutrienti pentru a creste si a se reproduce. Prin procesul evolutiei, plantele s-au adaptat la mediul acvatic, pierzandu-si perisorii fini, care retin umezeala si tulpinile puternice, necesare sustinerii lor. Si-au dezvoltat in schimb, productia de substante chimice, pe care le folosesc pentru a-si extrage nutrientii din substratul acvatic. De asemenea structura frunzelor s-a optimizat, pentru a capta cat mai multa lumina in mediul acvatic.


  Fotosinteza
  Plantele obtin energie, din lumina, bioxid de carbon si apa, prin procesul de fotosinteza. Frunzele capteaza energia razelor de lumina si descompun apa in hidrogen si oxigen. Hidrogenul leaga bioxidul de carbon si formeaza glucoza ( zahar ). Glucoza este apoi, convertita in compusi insolubili de amidon si stocati in diferite parti ale plantei, inclusiv in radacini, de unde sant convertiti inapoi in glucoza, atunci cand planta are nevoie de ea. Oxigenul rezultat, este eliberat in apa, de unde o parte este eliberat in atmosfera, iar o parte se dizolva in apa, oxigenand-o. 


  Pentru a avea plante luxuriante, acvariul tau are nevoie de lumina, temperatura corecta, un nivel optim de dioxid de carbon si nutrienti. In general indeplinirea acestor conditii nu este dificila.

  Informatii despre diferite plante de acvari, gasiti folosind meniul din stanga paginii.

 

 


 
Search

Calendar
«  December 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2024
Website builderuCoz