Tuesday, 2021-05-18, 6:49 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

 

kuhlii_1 kuhlii_2 Kuhlii_3 Kuhli_4 Kuhli_5

Kuhli

 

Clasificare

Regnul:    Animalia

Clasa:      Actinopterygii

Ordinul:  Cypriniformes

Familia:   Cobitidae

Genul:     Pangio

Specia:    kuhlii

Temperament:            Pasnic

Nivel de experienta :   Intermediar

Dieta:                         Omnivor

Volum minim:             70 L

Temperatura:             22.8 to 30.0° C

ph:             5.5-6.5 

Duritate:     0 - 5 dGH

 

 

Habitat: distributie  

  Kuhli denumiti si Acanthophthalmus Kuhlii, a fost descris in 1846 de catre Valenciennes. Au fost descoperiti in Asia de sud : Sumatra, Singapore, Mlaesia , Java, Borneo si Tailanda. Traiesc in zone nisipoase ale unor rauri line, acoperite cu paturi de frunze. Habitatul lor normal, este in permanenta umbrit de bolta padurilor.  Au fost gasiti in grupuri mici, desi nu sunt pesti de card.

 

 Kuhli Loach sau Pangio Kujlii, este un mic pestisor, foarte activ, cu un comportament specific membrilor genului Pangio. Este aproape tot timpul in miscare, scormonind de jur imprejur, in pietruis, plante, sau ornamente. Scormoneste continuu, dupa resturi de hrana neconsumata, cazuta pe fundul acvariului, fiind de un real folos in pastrarea curateniei in acvariu.

Acest mic pestisor, a fost initial denumit Kuhli Loach sau Prickly Eye, insa mai exista cateva nume comune : Coolie Loach, Leopard Loach, Cinnamon Loach.  Coolie Loach, sunt exportati cu miile din tarile de origine, pentru acvaristii din intreaga lume.

 Descriere

 Kuhli este un peste linistit si pasnic, cu activitate predominant nocturna. Sunt pesti timizi si daca este tinut un singur exemplar, va sta mai tot timpul ascuns. Asta nu inseamna ca sunt pesti de card, ci doar ca se simt mult mai confortabil si vor fi mai increzatori sa iasa din ascunzatori, in prezenta altor semeni. Sunt pesti mici, max. 10-15 cm lungime, desi in acvariu nu ating aceasta lungime, cu o speranta de viata de peste 10 ani. Corpul este galben, cu irizatii roz, strabatut de 12 -17 bare verticale, din care3 bare pe cap. Nu are solzi pe cap, ochii sunt acoperiti de o membrana transparenta, si sunt prevazuti cu cate un spin scurt  in fata, botul  are 3 perechi de mustati ca mrenele. Inotatoarea dorsala este plasata foarte inapoi, la fel si inotatoare anala.  Exista si o forma albino a acestei specii, cunoscuta ca Albino Kuhli Loach. Este o varietate obtinuta artificial si nu se stie daca exista in mediul natural. Daca ar exista , in mod cert ar fi o tinta usoara pentru pradatori.

 Dificultate

 Tinuti in conditii corecte, acesti pesti sunt foarte rezistenti. Nu sunt totusi recomandati incepatorilor, datorita necesitatii unei ape deosebit de curata. Datorita solzilor mici de pe corp si lipsei solzilor pe cap, sunt predispusi la imbolnaviri si foarte sensibili la medicatia folosita ca tratament. Nu incercati introducerea acestor pesti, intr-un acvariu biologic imatur ( neciclat ).

 Cel mai important pentru kuhli, este apa curata si bine oxigenata. Schimbul partial de apa, saptamanal in proportie de 30%, aspirarea substratului, sunt absolut necesare. Nu este indicata curatarea foarte stricta a decorurilor si pietrelor, biofilmul continut pe acestea, fiind util in ciclul azotului.

 Hranire

 Din moment ce kuhli sunt omnivori, vor consuma orice hrana vie sau congelata, sau pe baza de carne. Le plac si fulgii care se scufunda, tablete, flakes, sau hrana pe baza de vegetale. Pot fi serviti si cu tubifex, viermi, brine shrimps, larve de muste sau daphnia.

 Amenajare acvariu

 Kuhli inoata in general pe fundul acvariului, insa noaptea, vor iesii la inot in tot acvariul. Se simt confortabil intr-un acvariu mediu, de 60-70 L, cu apa moale, usor acida si lumina obscura. Necesita o buna circulatie a apei, care sa asigure o buna oxigenare, apa din acvariu trebuind recirculata de 10-15 ori pe ora. Adaugarea unui filtru extern, sau a unui power head, va asigura curentol necesar. Decorul folosit este la latitudinea fiecaruia, insa substratul trebuie sa fie un pietris fin sau nisip, care nu are muchii ascutite. Pietre si stanci mari  si cateva bucati de mopani si radacini impletite, vor oferi locuri de ascunzatoare, foarte apreciate. Kuhli sunt pesti foarte curiosi, explorand tot timpul, deci este bine sa avem cat mai multe scobituri si caverne.

 Atentie, acesti pesti pot si vor sari sigur afara din acvariu, daca vor avea pe unde !

Reproducere

 Desi au fost reprodusi cu succes in acvariu, nu se stiu prea multe despre mediul lor natutral de reproducere.

 Termenul de kuhli loach este folosit ca denumire generica, pentru un grup dde pesti din genul Pangio. Toti acest pesti, sunt caracterizati prin forma asemanatoare sarpelui, au ca aceiasi marime si aspect si toti sunt scurmatori harnici, insa fiecare are particularitati distincte ( marime, colorit ) , care-i diferentiaza de Kuhli.

 Cativa dintre membrii familiei Kuhli loach, sunt: Java Loach (Black Kuhli Loach) Pangio oblonga, Myer Loach (Myer's Slimy Loach sau Giant Kuhli Loach) Pangio myersi, Indian Thorneye Pangio cuneovirgata, Half-Banded Loach Pangio semicincta, Shelford's Thorneye (Borneo Loach) Pangio shelfordii,  si inca unul care nu este vazut prea des  Dwarf Kuhli Pangio robiginosa

 

 

 

Search

Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz