Tuesday, 2021-05-18, 6:50 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

i fish 

  Acvaristica

     Pesti exotici

   Acvarii                           0720485541

Main
My profile
Log out
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 239

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Login form

Magazin Deva

_Hemigrammus Rhodostomus - Rummy Nose Tetra Hemigrammus Rhodostomus - Rummy Nose Tetra Hemigrammus Rhodostomus - Rummy Nose Tetra Hemigrammus Rhodostomus - Rummy Nose Tetra Hemigrammus Rhodostomus - Rummy Nose Tetra

 

Hemigrammus Rhodostomus - Rummy Nose Tetra

Origine :        America de Sud, partea inferioara a Amazonului,Paraguay

Ordinul:         Cypriniformes

Subordinul:  Caracoidei

Familia:        Caracidae

Genul:           Hemigrammus

Secia:           Rhodostomus

Sinonime:    Brilliant Rummy Nose, Firehead Tetra, Red Nose Tetra

PH:   6.0 - 7.5                 Duritate:   4 - 12 dGH                Temperatura:  23 - 29 C

Marime:       pana la 5 Cm

Durata de viata:       5 - 6 ani

   Descriere.

 Hemigrammus Rhodostomus este o specie de caracide  de apa dulce, originara din America de Sud, foarte populara in randul acvaristilor.  Este unul din cele trei specii foarte asemanatoare, existente pe piata : Hemigrammus Bleheri,   Petitella Georgiae,    Hemigrammus Rhodostomus si este posibil ca si alte varietati recent introduse in acvaristica sa apartina uneia sau alteia din aceste specii.    Numele comun pentru toti acest pesti este Rummy Nose Tetra.    Corpul, specific tuturor speciilor de Tetra, este translucid argintiu, cu irizatii de verde.  Inotatoarele sunt transucide, cu exceptia cozii care prezinta linii orizontale negre si albe,  variabile ca numar, dar de obicei existand o dunga centrala neagra,  apoi de-o parte si de alta doua dungi albe, apoi din nou doua dungi negre.  Culoarea capului este rosu aprins, culoarea rosie intinzandu-se si pe suprafata ochilor.   Nu exista diferente intre mascul si femela, inafara de forma mai rotunjita a femelelor la maturitate.

  Distributie.

 Hemigrammus Rhodostomus:      Bazinul inferior al raurilor Amazon si Orinoco

 Hemigrammus Bleheri:                  Rio Negro si Rio Meta

 Petitella Georgiae:                          Bazinul superior al Amazonului, Rio Purus si Rio Madeira

  Habitat.

 Toate cele 3 specii traiesc in rauri a caror apa este deficitara in minerale, usor acida si adeseori imbacsita cu acid humic, rezultat al frunzelor putrezite spalate de ape ( cunoscut ca ` Black Waters`, ape negre, datorita aspectului lor.

  Intretinere.

 Conditiile obtime pentru toate trei speciile sun identice. Rummy Nose este un peste de card, atat in mediul natural cat si in acvariu, fiind astfel de preferat sa fie tinuti in grupuri de minimum 6, un numar mai mare fiind de preferat atunci cand spatiul o permite.  Prefera temperaturi ridicate 24 - 31 C, chiar 33 C atunci cand se reproduc, de aceia asocierea lor cu pesti care prefera temperaturi joase , este contraindicata ( ex. Corydoras Panda, Carasius Auratus etc. ). Se pot asocia cu multe alte specii ca: Gourammy, Tetra, Barbus, Danio, diferiti catfish (somni) ca Ancistrus, dar nu si cu Cichlide Africane care necesita parametri ai apei foarte diferiti.  Hranirea nu este o problema, pestii consumand cu placere atat hrana fulgi, cat si hrana vie : viemi rosii, daphnia.  Interesant de mentinat, este faptul ca Rummy Nose, poate fi un indicator al conditiilor improprii din acvariu.  Atunci cand nivelul amoniacului, nitritilor sau nitratilor in apa depaseste nivele critice, culoarea rosie intensa a capului, devine pala.  De asemenea culoarea rosie devine pala atunci cand apar schimbarii bruste in chimismul apei, cum ar fi schimbarile partiale de apa, dar in acest caz, la complectarea cu apa proaspata, rosul intens revine rapid.   Daca culoarea pala persista mai mult timp, este semn ca nivelul poluantilor in acvariu devine periculos pentru toate speciile.

  Reproducera.

 Reproducerea la Rummy Nose Tetra reprezinta o provocare, chiar si pentru acvaristi cu experienta, datorita a 2 factori: -1. sterilitatea reproducatorilor, datorata tinerii in apa cu un procent ridicat de calciu -2. rata foarte redusa de crestere a puilor. Alt impediment este diferentierea dificila a sexelor reproducatorilor.  Acvariul de reproducere trebuie sterilizat, icrele fiind sensibile la infectii bacteriene si fungice.    Reproducatorii trebuie crescuti de mici pana la maturitate, in apa usor acida, pentru a evita sterilitatea, altfel orice sansa de reusita este inlaturata inca din start. Parintii trebuie hraniti intens cu hrana vie, iar conditionerii de `apa neagra`sunt recomandati.   Desi la reproductie pestii prefera plantele cu frunze fine, o problema este ca aceste plante au nevoie de lumina intensa, ori se stie ca Rummy Nose prefera lumina slaba pentru reproductie. In plus, au nevoie de liniste totala, deci acvariul trebuie amplasat departe de zgomotele cotidiene.  Temperatura trebuie crescuta treptat la 32 - 33 C. Depunerea este dificil de observat in lumina obscura.  Desi specia nu este devoratoare de icre, este totusi recomandat ca parintii sa fie scosi, iar substantele antifungicesunt recomandate dupa depunere.  Dupa depunere este recomandat sa se mentina acvariul in lumina obscura, pana ce micutii pesi inoata liber.   Desi Rummy Nose nu au nevoie de intuneric total, pana ce icrele eclozeaza, ca in cazul Neonilor sau Cardinalilor, icrele prezinta totusi o oarecare fotosensibilitate, lumina obscura fiind necesara.    Icrele fertile eclozeaza dupa 72 - 96 ore la 32C.  Eluvinii isi petrec urmatoarele 24 - 48 ore, absorbind sacul vitelin, timp in care nu necesita hranire, dupa care incep sa inoate liber. Dupa aceasta trebuie hraniti cu infuzori, iar schimbul partial (10%) de apa trebuie facut la 24-48 ore.   Puii prezinta cea mai mica rata de crestere dintre toate speciile de acvariu.  Infuzorii sunt necesari pe o perioada  de min. 3 saptamani si necdesita o perioada de 12 saptamani pentru a trece la hrana solida, fapt nemaiantalnit la alte specii de acvariu. Alte specii la aceasta varsta, sunt capabile de reproductie.  In tot acest timp trebuie tinuti la 30C, temperatura la care probabilitatea infectiilor bacteriene este foarte crescuta. Pana la 6 luni, cand pot cosuma hrana solida, puii sunt foarte sensibili la schimbari in chimia apei, poluanti, temperatura si alti factori.    Tinand cont de toate acestea, reproducerea reprezinta o adevarata provocare, iar succesul depide mult si de noroc.

   Urez noroc tuturor celor care se incumeta sa reproduca Rummy Nose Tetra.

Search

Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Entries archive

Social bookmarks


Copyright MyCorp © 2021
Website builderuCoz