Desigur va intrebati cum pot fii moliile de apa dulce. dar si de apa sarata in acelas timp. De fapt, nu sunt nici una din cele doua. Moliile provin din zone cu apa salmastra, care este un amestec de apa dulce si apa sarata. Maraea majoritate cresc molly in acvarii cu apa dulce, desii in mediul natural s-au adaptat sa traiasca in ambele .
Un fenomen neplacut, prin care foarte multi au trecut, atunci cand si-au achizitionat pentru prima oara un acvariu, totul este nou, filtru, pietris, decoruri, totul este curat si totusi se intampla.
Pestisorii mor dupa cateva zile, apa se tulbura si totul se duce pe apa sambetei. Procesul se poate repeta de cateva ori, avand ca rezultat acelasi esec, aparent inexplicabil. Apoi urmeaza deceptia, gustul amar al unui proiect esuat, bani pierduti si din pacate, de cele mai multe ori, renuntarea definitiva la acest hobi minunat.
Reproducerea acestui peste superb, care pe deasupra mai este si deosebit de util in acvariu, fiind un mincacios neobosit al algelor pe sticla si decoruri, nu este foarte dificila. Trebuie cunoscute doar cateva mici secrete, este nevoie de o pereche matura si asigurat un minim de conditii.
Bafta tuturor celor care doresc sa incerce. Reusita va fi un spectacol deosebit.
Cei care au reusit deja, sunt rugati sa aduca complectari acestui articol.
Artemia este cel mai popular organism din domeniul acvaculturii, cultivat in categoria organismelor destinate alimentatiei naturale a pestilor, atat de acvariu, cat si de acvacultura.